![]() |
Katmerli Börek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katmerli Börek Nasıl YapılırKatmerli Börek nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı eritilmiş margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı su Tuz Alabildiğince un Üzerine sürmek için : 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı sıvıyağ İçi için : Beyaz peynir Maydanoz Karabiber, kırmızıbiber Tarif : Bir kapta yoğurdu, eritilmiş margarini, yumurta, suyu ve alabildiği kadar unu karıştırınız ![]() Tuzunu ayarlayın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurunuz ![]() Hamuru 6 eşit parçaya bölünüz ![]() Her bir parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açınız ![]() Üzerlerine eritilmiş margarin sürünüz ve kare şeklinde katlayınız ![]() Buzdolabında 1 saat bekletiniz ![]() Bu arada peynirli içi hazırlayınız ![]() Peyniri ufalayın, ince kıyılmış maydanoz, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırınız ![]() Buzdolabından çıkardığınız hamur parçalarının her birini 1 cm ![]() ![]() Aralarına peynirli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarınız ![]() Küçük bir kapta yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı sıvıyağı karıştırınız ![]() Rulo şeklinde sardığınız hamurların üzerine sürünüz ![]() İki parmak kalınlığında aralıklarla bıçakla hamuru çizin ![]() Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz ![]() Dilimleyerek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|