![]() |
Lezzetli Kolay Dereotlu Kurabiye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Kolay Dereotlu Kurabiye TarifiLezzetli Kolay Dereotlu Kurabiye Tarifi ![]() Kurabiye yapmaya uzun bir ara verdikten sonra 3 hatta 4 gün durmaksızın kurabiye hazırladım ![]() ![]() Uzun zamandır farklı zamanlarda denediğim bu tarif ben bir şeyler kattıkça değişti ve sonunda pastaneden aldıklarıma neredeyse bire bir benzeyen lezzete ulaştı ![]() Neredeyse her kurabiye tarifinde biraz değindiğim bazı püf noktaları var ![]() ![]() 1- Tüm kurabiye malzemelerinin aynı kekte olduğu gibi oda sıcaklığında olması gerekir ![]() 2- Eğer verilen tarifte mikser ile yoğrulduğu yazıyorsa, mikseriniz var ise hamur yoğurma aparatını takarak kurabiye hamurunu hazırlarsanız tariflerde verilen ölçülerle ilgili problem yaşamazsınız ![]() ![]() Sevgiler… Malzemeler: 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr) 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı kurabiyelerin üzerine) 5 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 paket kabartma tuzu 1 tatlı kaşığı tuz 1 demet ince kıyılmış dereotu Susam ya da çörekotu (üzerine serpmek için) Yapılışı: 1- Yoğurma kabına, unu alın, üzerine yumurta, margarin ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() 2- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2’şer santim aralıklarla dizin ![]() 3- Tüm hamur bittiğinde ayırdığınız yumurta sarısı çırpın ve bir fırça yardımıyla kurabiyenin üzerine sürün ![]() 4- Son olarak susam serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin ![]() 5- Oda sıcaklığına gelince tepsiden alarak servis yapın ![]() mutfaksirlari |
![]() |
![]() |
|