Kaymaklı Elma Tatlısı - Elmasiye - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Elma Tatlısı - Elmasiye - Afyon Yöresi Yemek TarifleriKAYMAKLI ELMA TATLISI - ELMASİYE MALZEME: Elma 6 adet Kaymak Su 3 su bardağı Şeker 1 su bardağı YAPILIŞI: Elmaların kabukları soyularak, ikiye bölmeden her iki tarafı da delik olacak şekilde ortası çıkarılır Su ve şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır Hazırlanan elmalar kaynayan şerbete atılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir Piştikten sonra bir kevgir yardımıyla suyu süzülerek, üzerinin kızarması için 10 dakika fırınlanır Soğuduktan sonra içlerine kaymak doldurularak servis yapılır |
|