![]() |
Bartın Manileri - Bartın Halk Manileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bartın Manileri - Bartın Halk ManileriBartın manileri Bartın halk manileri Davul çalar bayramdır Herkes sana hayrandır Gönüller bir olunca Samanlıklar seyrandır Kanarya var bülbül var Etrafı sardı bahar İkimiz bir olalım Gelmeden şu sonbahar Güneş açar yaz olur Kaya dibi saz olur Yarime gül diyemem Gülün ömrü az olur Aman efendim aman Samanlık dolu saman Eller düğün yapıyor Bizim düğün ne zaman Ud'umu çala çala Çıktım bir ince dala Eğer beni seversen Ananı dünür yolla Ata bindim eğerli Benim yarim değerli İnşallah kavuşuruz Buluşuruz temelli Su gelir aka aka Taşları yıka yıka Gözlerim görmez oldu Yollara baka baka Deniz üstünde fener Martılar ona konar Ben o yari almazsam Yüreğim ona yanar Ey biber ek biber ek Biber dalında gerek Senin gibi oğlana Benim gibi kız gerek Parmağında yüzük başı, Üstüne geliyor taşı, Söyle yarim annene, Nişandır bunun başı ![]() Acam şalı guşanır Guşanmaya üşenir İş görmenin derdinden Gocasından boşanır Atlamadan atladım Mendilimi gatladım Ben yangunumu görünce Güle güle çatladım Garanfil deste deste Beni bubamdan iste Bubam beni vermezse Gıratı iyi besle Irmak baştan bulanık, Sevdadan bağrım yanık, Allah kula vermesin, Zor oluyor ayrılık ![]() Başındaki yazmanın Dalı var çiçeği yok, Bana verdin sevdanı, Benden geçeceğin yok ![]() Ay doğar aya gider Gün doğar güne gider Ölsem mezara girsem Elim ayağım titrer Karanfil katar oldu, Ayrılıklar yeter oldu, Bize bu ayrılıklar, Ölümden beter oldu ![]() Ekinleri biçersin Güzelleri seçersin Kızının hatırına Kaynanayı seversin Bileğindeki saatin, Ben verdim parasını, Benden ayrı sevenin, Yakarım çırasını ![]() Şu dağlar ulu dağlar Derelerde su çağlar Yarinden ayrılanlar Kah düşünür kah ağlar Gidene bak gidene, Gül sarılmış dikene Mevlam sabırlar versin, Gizli sevda çekene ![]() Sırtındaki kazak, Giye giye ağarmış, Ah yarim diye diye Gülbenzi sararmış ![]() Duvar üstünde kilim, Yarimin adı selim, Selim sana varınca, Olacağım telli gelin ![]() Hoş geldin diyemedim Bir mendil veremedim Sen mi geldin sevdiğim Ben seni bilemedim Gitme olursun pişman, Korkma peşine düşmem, El oğlu değil misin, Yüzün dost kalbin düşman |
![]() |
![]() |
|