|
|
Konu Araçları |
çıkarken, gider, için, imanı, kılmadığı, namaz, namazı, vakti, üzülmeyenin |
Namaz Vakti Çıkarken Namazı Kılmadığı İçin Üzülmeyenin İmanı Gider Mi? |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Namaz Vakti Çıkarken Namazı Kılmadığı İçin Üzülmeyenin İmanı Gider Mi?Namaz vakti çıkarken namazı kılmadığı için üzülmeyenin imanı gider mi? Hakkında Namaz vakti çıkarken namazı kılmadığı için üzülmeyenin imanı gider mi? Namaz vakti çıkarken namazı kılmadığı için üzülmeyenin imanı gider mi? üzülmemek ne demektir? Namaz kılmayan, içki içen ve açık gezen, eğer ben de namaz kılsam iyi olur, içki içmesem iyi olur, açık gezmesem iyi olur diyerek günahlarına devam ediyorsa kâfir değildir Bunları yapıyor bu arada oruç da tutuyorsa yine kâfir denmez Biz de bazı günahları işliyoruz, gıybet ediyoruz Hadis-i şerifte gıybet zinadan kötüdür buyuruluyor Suizan ediyoruz vs Ama yaptığımıza günahtır diyoruz Namaz kılmayan da böyle diyorsa kâfir olmaz Namaz kılmasam da açık gezsem de içki içsem de kalbim temizdir, içmeyenleri namaz kılanları görüyoruz, benim onlardan neyim aşağı diyorsa tehlikededir Ben kapanırsam namaz kılarsam onlardan iyi olurum diye düşünüyorsa, yaptığının yanlış olduğunu biliyorsa küfür olmaz |
|