Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, faziletli, ile, ilgili, olduğu, sadakanın, teşvik, zekat

Sadakanın Faziletli Olduğu Ve Onu Teşvik - Zekat İle İlgili Bilgiler

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sadakanın Faziletli Olduğu Ve Onu Teşvik - Zekat İle İlgili Bilgiler

Sadakanın Faziletli Olduğu ve Onu Teşvik - Zekat İle İlgili Bilgiler
Hakkında Sadakanın Faziletli Olduğu ve Onu Teşvik - Zekat İle İlgili Bilgiler

Sadakanın Faziletli Olduğu ve Onu Teşvik

Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Herkim helal kazancından bir hurma değerinde bir sadaka verirse ki Allah helal maldan verilen sadakadan başka hiçbir sadakayı kabul etmez Allah bu sadakayı sağ eliyle kabul eder Sonra onu dağ gibi olana kadar sizin birinizin sütten kesilmiş tayını büyüttüğü gibi sadaka sahibi için büyütür’ buyurdu

Buhari (1337) Müslim (1014/63) Nesei (5157) Tirmizi (661) İbni Mace (1842) İbni Huzeyme (2425) İbni Hibban (3316) Bezzar (931 el-Keşf) Begavi (1632) Ahmed (2/538)

(38) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle dedi:

‘Aziz ve Celil olan Allah: Ey kulum, sen infak et ki, ben de sana infak edeyim, buyurdu’ Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) devamla:

‘Allah’ın eli doludur Harcamak onu eksiltmez, o gece ve gündüz aralıksız devam eder Allah’ın göğü ve yeri yarattığı günden beri, infak ettiği nimetlerini düşündünüz mü? Şüphesiz ki onun elindeki nimetlerden hiçbir şey eksilmemiştir Onun Arşı (tahtı) su üzerindedir Adalet terazisi onun elindedir Terazinin kefesi bazen aşağı iner, bazen de yukarı kalkar Bu sebeple bazı kullarına yetecek kadar, bazı kullarına da fazla rızık verir’ buyurdu

Buhari (4459) Müslim (993/37) Tirmizi (3045) İbni Mace (197) Ahmed (2/242)

(39) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Benim Uhud dağı kadar altınım olsa üzerimdeki bir borç için sakladığım hariç üçüncü gece gelirken ondan benim yanımda bir dinarın bulunması beni sevindirmez’ buyurdu

Müslim (991/31) Buhari (2389) İbni Mace (4231) İbni Hibban (3214 el-İhsan) Ahmed (2/467)

(40) Ebu Musa (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

‘İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki o zamanda bir kimse altınının sadakasını vermek için dolaşacak da elinden sadakasını alacak bir fakir bulamayacak O zamanda erkeklerin azlığından ve kadınların çokluğundan kırk kadının bir erkeğin arkasından gitmekte olduğu ve onun himayesine sığındığı görülecektir’ buyurdu

Buhari (1340) Müslim (1012/59) Ebu Yağla (7299) Albânî (5345 Cami)

(41) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) dedi ki:

‘Kulların sabaha erdiği her gün içerisinde iki melek iner Bu iki melekten biri: Ey Allahım, infak edene sen bir bedelini ver der Diğeri de: Ey Allahım, infak etmeyene sen malına telef ver der’ buyurdu

Buhari (1364) Müslim (1010/) Hâkim (2/445) Ahmed (2/305-306) Albânî (920 Sahiha)

(42) Adiy bin el-Hatim (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Ben Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in yanında bulunduğum sırada ona bir adam geldi ve fakirlikten şikâyet etti Sonra ona başka bir adam geldi ve yol kesilmesinden şikâyet etti Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Ya Adiy, sen Hira şehrini gördün mü?’ dedi Ben:

−Ben onu görmedim, fakat orası hakkında bana haber verildi dedim Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Eğer hayatın uzun olursa sen, hevdeci içinde yolculuk eden kadının Hira şehrinden hareket edip Allah’tan başka kimseden korkmadan gelip Kâbe’yi tavaf edeceğini göreceksin’ dedi Ben buna hayret ederek kendi kendime:

−Beldelerde fitne ve fesat çıkarmış olan Tay kabilesinin eşkıyaları nerede ki acaba? dedim Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle devam etti:

−‘Eğer hayatın uzun olursa göreceksin ki Kisra’nın hazineleri fethedilecektir’ buyurdu Ben:

−Kisra bin Hürmüz’ün hazineleri mi? dedim Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Evet, Kisra bin Hürmüz’ün hazineleri Eğer hayatın uzun olursa göreceksin ki bir kimse elinin dolusu altını veya gümüşü sadaka olarak çıkaracak da bunu kendisinden kabul edecek bir kimse arayacak, fakat onu kendisinden kabul edecek hiç kimseyi bulamayacak Yemin ederim ki, biriniz Allah’a kavuşacağı gün, Allah ile kendisi arasında konuşmayı tercüme edecek bir tercüman olmaz halde Allah’a kavuşacak Allah ona: Ben sana Rasul göndermedim mi? diye soracak O kul da: Evet gönderdin diyecek Allah: Ben sana mal vermedim mi, bu şekilde sana ihsanda bulunmadım mı? Diyecek Kul: Evet diyecek Derken kul sağına bakar cehennemden başka bir şey göremez Soluna bakar yine cehennemden başka bir şey göremez’ dedi Adiy bin el-Hatim (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

−Ben Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’den işittim şöyle buyuruyordu:

‘O halde hepiniz yarım hurma tanesi ile veya onu da bulamazsa güzel bir sözle olsun kendinizi cehennemden koruyun

Adiy bin el-Hatim (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

−Ben Hira şehrinden hevdeci içinde yolculuğa çıkıp, Allah’tan gayrı hiç kimseden korkmadan gelip Kâbe’yi tavaf eden kadını gördüm Ben Kisra b Hürmüz’ün hazinelerini fetheden ordunun içinde bulundum Yemin olsun eğer sizlerin hayatı uzun olursa, Nebi Ebu Kasım (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in söylediği elinin dolusu altını sadaka olarak çıkaracak kimseleri de siz göreceksiniz

Buhari (3371) Tabarani (6610 Mucemu’l-Evsad) Beyhaki (10131) Begavi (4571 Mesabih)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com