Akraba Ve Yakınlara Sadaka Vermenin Fazileti - Zekat İle İlgili Bilgiler |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akraba Ve Yakınlara Sadaka Vermenin Fazileti - Zekat İle İlgili BilgilerAkraba ve Yakınlara Sadaka Vermenin Fazileti - Zekat İle İlgili Bilgiler Hakkında Akraba ve Yakınlara Sadaka Vermenin Fazileti - Zekat İle İlgili Bilgiler Akraba ve Yakınlara Sadaka Vermenin Fazileti (53) Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Ebu Talha (Radiyallahu Anh) Medine’ de hurmalık mal yönünden Ensar’ın en zengini idi Mallarının kendine en değerlisi de Beyruha bostanı idi Beyruha mescidin hemen karşısındaydı, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Beyruhaya girer onun içindeki güzel sudan içerdi Enes (Radiyallahu Anh) dedi ki: “Siz sevdiğiniz şeylerden infak edinceye kadar asla iyiliğe ermiş olamazsınız Her ne infak ederseniz, şüphesiz Allah onu bilir” Ali İmran: 92 ayeti inince Ebu Talha (Radiyallahu Anh) kalkıp, doğru Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e geldi ve: −Ya Rasulallah, Allahu Teâlâ: “Siz sevdiğiniz şeylerden infak edinceye kadar asla iyiliğe ermiş olamazsınız” buyuruyor Bana malımın en değerli olanı Beyruhadır Beyruha Allah için sadakadır Bu sadakanın hayrını ve onun Allah katında bir iyilik ve azık olmasını ümit ediyorum Allah’ın sana gösterdiği cihete onu sarf et dedi Enes (Radiyallahu Anh) dedi ki: −Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bunun üzerine: −‘Ne hoş! İşte bu kazançlı bir maldır, işte bu kazançlı bir maldır Ben senin söylediğin sözü işittim Ben bu bostanı akrabalarına infak etmeni uygun görüyorum’ buyurdu: Ebu Talha (Radiyallahu Anh): −Ya Rasulallah ben de senin istediğin gibi yaparım dedi Sonra Ebu Talha (Radiyallahu Anh) Beyruhayı akrabaları ve amcaoğulları arasında taksim etti” Buhari (1388) Müslim (998/42) Malik (2/595) Darimi (2/390) Tirmizi (2997) İbni Huzeyme (2455) İbni Hibban (3340) Beyhaki (6/164-275) Begavi (1683) Ahmed (3/131-256) |
|