2011 İftar Yemekleri Resimli |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
2011 İftar Yemekleri Resimli2011 İftar yemekleri Resimli Hakkında 2011 İftar yemekleri Resimli İftar yemekleri Resimli Resimli İftar Yemekleri İftar yemekleri Tarifleri Resimli İftar yemekleri Resimli , Resimli İftar Yemekleri İftar yemekleri Tarifleri Resimli Fırın Kebabı Tarifi 5 kişilik Malzemeleri:-1,6 kg kemikli kuzu budu 200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) tuz 500 gr domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy) Fırın Kebabı Tarifi Fırın Kebabı Tarifi 5 kişilik Malzemeleri:-1,6 kg kemikli kuzu budu – 200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) -tuz 500 gr domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy) Yapılışı:1 Eti bir kaba koyun Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak Yapılışı:1 Eti bir kaba koyun Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak karıştırın Kalan 2 domatesi ince ince dilimleyin 2 Fırınınızı 180°C’ye getirip ısıtın Etleri yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp, düzgünce yayın Üzerlerini domates dilimleri ile kaplayın Tepsiyi fırına sürüp domateslerin üzeri yanmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 1 saat Kabak Çiçeği Dolması Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Yapılışı Gerekli malzemeleri ; 20 adet kabak çiçeği 2 kuru soğan 3-4 diş sarımsak 1,5 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı çam fıstığı 3 çorba kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, karabiber Yapılışı : 1 pirinçleri bir kâsede ıslatıp 20 dakika bekletin Yıkayıp süzün Soğanları soyup incecik doğrayın Sarımsakları kıyın Soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında tuz ve şeker ilave ederek hafifçe yumuşayana kadar soteleyin Soğan, sarımsak, fıstık, ayıklanmış kuş üzümü, tuz ve baharatı pirince Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi Malzemeleri: – 8 adet tavuk pirzola 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tutam kuru adaçayı yaprağı 1 dal taze biberiye 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Yarım çay kaşığı karabiber Tuz Yapılışı : 1 Marinatı (terbiye) hazırlamak için zeytinyağını bir kâseye koyun Adaçayı yapraklarını yağın içine ufalayın Biberiye yapraklarını dalından sıyırın Toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırın 2, Tavuk pirzolaları kemiğinden tutup etli kısımların her iki tarafını karışıma bulayın Etleri bir tabağa dizip üzerini folyo ile kapatın 2 saat kadar |
|