![]() |
En Garip Olduğun Gün |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Garip Olduğun GünEn garip olduğun gün Hakkında En garip olduğun gün İnsanların sıkıntılarına katlanmak, Allahü teâlânın beğendiği, Resulullahın sevdiği ve evliyanın özendiği bir ahlaktır ![]() * Hırslı mahrum kalır, cimri kötülenir, kıskanç da üzülür ![]() * Çok konuşan çok yanılır ![]() ![]() * Konuştuğuma pişman oldum, ama sustuğum için pişman olmadım ![]() * İslam dini, insanların dünyada da, ahirette de rahat ve huzur içinde yaşamasını istiyor ![]() * En garip ve en çok muhtaç olduğun gün, kabre konulduğun gündür ![]() * Mal, mülk, çoluk-çocuk; Allahü teâlânın emanetleridir ![]() ![]() * Sabır; yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmektir ![]() * Başkasından sana söz getiren, senden de ona götürür ![]() * Fitne; Müslümanlar arasında bölücülük yapmak, onları sıkıntıya, zarara, günaha sokmak demektir ve çok günahtır ![]() * İşlerinin doğru gitmesini istersen, kendi başına hareket etme! Akıllılarla istişare et! * İnsanların en akıllısı; Allahü teâlâya itaat edip, insanların da itaat etmesine rehberlik eden kimsedir ![]() * Eshab-ı kiramın cümlesi, adildirler ![]() * İyi arkadaş, dünya ve ahiret için büyük saadettir ![]() * İnsanlar konuşmayı severler fakat, konuştukları ile amel etmeyi, öğrendikleriyle yaşamayı terk ederler ![]() * Nice küçük amel, niyet ile büyür, nice büyük amel ise, niyetle küçülür ![]() * Allahü teâlâyı tanıyan, Onun rızasına kavuşmak için çalışır ![]() * Bir çocuğu Cehennem ateşinden korumak, Dünya ateşinden korumaktan mühimdir ![]() * Sadaka vererek rızkınızı çoğaltınız! Zekat vererek de, mallarınızı koruyunuz! *Allahü teâlâya itaat eden, büyük zatların sözlerine dikkat eder ![]() ![]() * Uygunsuz bir sözü terk etmek, nefse bir gün oruç tutmaktan daha ağır gelir ![]() * Fakirlik, haline şükredip kimseye şikayet etmeyerek ihtiyacını gizlemektir ![]() * İnsanı, Allahü teâlânın af ve mağfiretine kavuşturacak şeylerden biri de, açları ve yoksulları doyurmaktır ![]() * Hiçbir faideli iş yapmayarak ömrünü boşa harcayandan daha hayırsız bir kimse yoktur ![]() * Hallerin en doğrusu, İslamiyet’e uymaktır ![]() * Başkalarının acılarından ve geçmiş felaketlerinden ders al ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|