![]() |
İbretlik Bir Hadise: Gerçek Hac Nasıl Olur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbretlik Bir Hadise: Gerçek Hac Nasıl Olur?Ibretlik Bir Hadise: Gerçek Hac Nasıl Olur? Hakkında Ibretlik Bir Hadise: Gerçek Hac Nasıl Olur? İBRETLİK BİR HADİSE: GERÇEK HAC NASIL OLUR?!!! ![]() ![]() ![]() ·»«·´`· ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük ariflerden İmam Şiblî hazretlerine bir tanıdığı geldi; hacca gideceğini söyleyip, duasını talep etti ve bir isteğinin olup olmadığını sordu ![]() ![]() ![]() ![]() "Haccettin mi?" "Evet ![]() "Haccetmek için ne yaptın?" "Guslettim, ihrama girdim, iki rek'at namaz kıldım, telbi-ye getirdim ve Allah için haccetmeye ahdettim ![]() "Peki, bu ahdinle, daha önce Allah'ın razı olmadığı bütün ahid ve akidlerini bozmaya karar verdin, hepsine tövbe ettin mi?" "Hayır ![]() "Öyleyse sen gerçek haccı akdetmemişsin ![]() "Hayır, sadece gusül alıp çıktım ![]() ![]() ![]() ![]() "Öyleyse sen gerçekten telbiye getirmemişsin ![]() ![]() "Hayır ![]() "Öyleyse sen Harem'e girmemişsin ![]() "Hayır ![]() "Sen gerçekten Kabe'yi görmemişsin ![]() "Evet ![]() "Safâ'ya çıkmakla gönlün saflaştı mı? Allahüekber (Allah en büyüktür) deyince gözünde Allah'tan gayri her şey küçüldü mü?" "Hayır ![]() "Öyleyse sen Safâ'ya çıkmamışsın ve gerçekten tekbir getirmemişsin ![]() "Evet ![]() "Peki, kurbanla birlikte içindeki şehveti kestin mi? İradeni Hakk'ın rızâsında yok ettin mi? Şeytan taşlarken cehaleti defedip içinde ilim meydana geldi mi?" "Hayır ![]() "Öyleyse sen, gerçek kurbanı kesmemişsin, şeytanı içinden defetmemişsin ![]() "Evet ![]() "Peki, nefsine veda edip tamamen Allah'a bağlandın mı?" "Hayır ![]() "Ey dostum sen, gerçekten haccetmemişsin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|