Gücü Yeten Herkesin Evlenmesi Vaciptir - İslamda Aile Bilgisi |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gücü Yeten Herkesin Evlenmesi Vaciptir - İslamda Aile BilgisiGücü Yeten Herkesin Evlenmesi Vaciptir - İslamda Aile Bilgisi Hakkında Gücü Yeten Herkesin Evlenmesi Vaciptir - İslamda Aile Bilgisi Gücü Yeten Herkesin Evlenmesi Vaciptir (1) Abdullah bin Mes’ud (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Bizler Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in beraberinde evlenmek için hiçbir şeyi olmayan gençler idik Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bize: ‘Ey gençler topluluğu, sizden evlenmeye gücü yeten evlensin Çünkü evlenmek gözü haramdan en iyi saklar ve ferci de en iyi korur Evlenmeye gücü yetmeyen de oruç tutsun Çünkü oruç onun için bir kalkandır’ buyurdu” Buhari (5162) Müslim (1401/1) Nesei (2238) Tirmizi (1081) Darimi (2/132) İbnu’l-Carud (672) Abdurrezzak (10380) Beyhaki (7/77) Ahmed (1/424-432) Albani (1781-İrva) (2) Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Üç kişi Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in eşlerinin evlerine geldiler ve Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in ibadetlerinden soruyorlardı Kendilerine Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in ibadeti haber verilince, sanki onlar o ibadetleri az addediyormuş gibi yapıp: −Biz nerede, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) nerede? Şüphesiz Allah onun geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlamıştır dediler Onlardan biri: −Bana gelince, ben geceleri daima namaz kılacağım dedi Diğeri ise: −Ben her zaman oruç tutacağım ve hiç orucumu açmayacağım dedi Başka birisi de: −Ben de kadınlardan ayrı yaşayacağım ve hiç evlenmeyeceğim dedi Bunun üzerine Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) geldi ve: −‘Sizler şöyle şöyle söyleyen kimselersiniz Dikkat edin Allah’a yemin ederim ki, şüphesiz ben sizin Allah’dan en çok korkanınız ve en muttakinizim Buna rağmen bazen oruç tutarım bazen oruçsuz olurum Gecenin bir kısmında namaz kılarım bir kısmında uyurum ve kadınlarla da evlenirim Bu benim sünnetimdir; her kim benim sünnetimden yüz çevirirse o kimse benden değildir’ buyurdu” Buhari (5158) Müslim (1401/) Nesei (3217) İbni Hibban (14) Beyhaki (7/77) Begavi (96) |
|