Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aile, ayıbını, bilgisi, caizliği, islamda, nikahta, söylemenin, tarafların

Nikâhta Tarafların Ayıbını Söylemenin Caizliği - İslamda Aile Bilgisi

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkında Nikâhta Tarafların Ayıbını Söylemenin Caizliği - İslamda Aile Bilgisi

Nikâhta Tarafların Ayıbını Söylemenin Caizliği

(19) Fatıma binti Kays (Radiyallahu Anha) şöyle tahdis etti:

“Ebu Amr bin Hafs Fatıma’yı kesin olarak boşadı Ebu Amr ortada yokken, bulunduğu yerden kendi vekili ile nafaka olmak üzere biraz arpa gönderdi Fatıma (Radiyallahu Anha) vekile kızdı Vekil de:

−Vallahi, senin bizim üzerimizde hiçbir hakkın yoktur dedi Bunun üzerine Fatıma (Radiyallahu Anh), Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e geldi ve olayı kendisine söyledi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Senin Ebu Amr üzerinde hiçbir hakkın yoktur’ buyurdu Ve ona Ümmü Şüreyk’in evinde vacip olan İddetini beklemesini emretti Sonra da:

−‘Bu Ümmü Şüreyk ashabımın sıkça uğradıkları bir kadındır, dolayısıyla sen İddetini İbni Ümmü Mektum’un yanında geçir Çünkü o kör bir kimsedir Orada dış elbiseni de çıkarabilirsin İddetin bittiği zaman bana haber ver’ buyurdu Fatıma (Radiyallahu Anh) dedi ki:

−Ben iddetimi tamamlayınca, Muaviye bin Ebi Sufyan ile Ebu Cehm’in benimle evlenmek istediklerini Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e söyledim Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Ebu Cehm’e gelince, o omzundan değneği indirmeyen bir adamdır Muaviye ise, son derece fakirdir ve hiçbir malı yoktur Sen Usame bin Zeyd ile evlen’ buyurdu Ben ondan hoşlanmadım Sonra Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yine:

−‘Usame ile evlen’ buyurdu Bunun üzerine ben onunla evlendim Allah bu evlilikte bir çok hayır halk etti ve bu evliliğime gıpta edip çok memnun oldum

Müslim (1480/36) Ebu Avane (4139) Malik (2/580/67) Ebu Davud (2284) Nesei (3245) Tirmizi (1135) İbni Hibban (4252-4254) Abdurrezzak (12022) Ahmed (6/412) Albani (1804-İrva)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com