Emziren Kadının Şahitliği - İslamda Aile Bilgisi |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Emziren Kadının Şahitliği - İslamda Aile BilgisiEmziren Kadının Şahitliği - İslamda Aile Bilgisi Hakkında Emziren Kadının Şahitliği - İslamda Aile Bilgisi Emziren Kadının Şahitliği (91) Ukbe bin el-Haris (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Ben bir kadınla evlendim O Ümmü Yahya binti İhâb et-Temîmi’dir Akabinde bize siyah bir köle geldi ve: −Ben sizin ikinizi de emzirdim dedi Bunun üzerine ben Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e gittim ve: −Ben falanın kızı falanca ile evlendim, akabinde bize bir siyah kadın gelip bana hitaben: −Ben sizin ikinizi de emzirdim dedi Bu kadın sözünde yalancıdır dedim Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) benden yüzünü başka tarafa çevirdi Ben Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in yüzü cihetine geldim ve: −O kadın yalancıdır dedim Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): −‘O siyah kadın her ikinizi emzirdiğini söylediği halde, evlendiğin bu kadınla nasıl yaparsın? Bu kadını bırak’ buyurdu” Buhari (5196) Ebu Davud (3603-3604) Nesei (3330) Tirmizi (1101) Darekutni (4/176-177) Beyhaki (7/463) Ahmed (4/7) Albani (2154-İrva) |
|