|
|
Konu Araçları |
adamlığına, bataklıktan, başkanlığa, bilim, çiftçilikten |
Bataklıktan Başkanlığa, Çiftçilikten Bilim Adamlığına |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bataklıktan Başkanlığa, Çiftçilikten Bilim AdamlığınaBir ingiliz çift tatil için değişiklik olsun diye oğullarini da alip İskoçya ya gitti İskoçya da yoksul mu yoksul bir çift yaşardi Günlerden bir gün tarlada çalişirken bir çiğlik duydu Hemen sesin geldiği yere koştu Bir de bakti ki beline kadar batakliğa batmiş bir çocuk, kurtulmak için çirpinip duruyor Çocukcağiz bir yandan da avazi çiktiği kadar bağiriyordu Çiftçi çocuğu batakliktan çikardi ve onu ölümden kurtardi Ertesi gün çiftçinin evinin önüne gelen gösterişli arabadan şik giyimli bir aristokrat indi Çiftçinin kurtardiği çocuğun babasi olarak tanitti kendini Oğlumu kurtardiniz, size bunun karşiliğini vermek istiyorum dedi yoksul ve onurlu çiftçi "Kabul edemem!" diyerek ödülü geri çevirdi Tam bu sirada kapidan çiftçinin küçük oğlu göründü Bu senin oğlun mu? diye sordu aristokrat Çiftçi gururla Evet! dedi Aristokrat devam etti: Gel seninle bir anlaşma yapalim Oğlunu bana ver iyi bir eğitim almasini sağlayayim Eğer karakteri babasina benziyorsa ilerde gurur duyacağin bir kişi olur Bu konuşmalar sonunda çiftçinin oğlu aristokratin desteğinde eğitim gördü Aradan yillar geçti Çiftçinin oğlu Londra daki St Mari s Hospital Tip Fakültesi nden mezun oldu ve tüm dünyaya adini duyurdu Bir süre sonra aristokratin oğlu Afrika da zatürreye yakalandi Onu ne mi kurtardi? Penisilin! Aristokratin adi: Lord Randolp Churchill Oğlunun adi: Sir Winston Churchill Kurtaran doktor: Çiftçinin oğlu Sir Alexander Fleming |
|