Cano/ Ahmet Yilmaz |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cano/ Ahmet YilmazCano Ekmek ve su kadar vazgeçilmez Karadeniz kadar vahşi Sansa Deresi kadar karmaşık Diyarbakır geceleri gibi Kapkaraydı gözlerin Cano Sen yanımdayken Asi Nehri gibi Tersine akardı zaman Sensizlikte her biri asır olan Günler saatler dakikalar saniyeler Velhasılı Zaman kanatlanır uçardı Cano Ve Sen ıtır kokardın Dersim gibi Ülkem dağları gibi Yıldız yıldız Saçların dökülünce omuzlarına Cizre semaları Seni kıskanırdı Cano Mermi sesleri duyulmaz olur Sessizliğin gümbürtüsü kaplardı ortalığı Ellerin göğsümde gezinirken Cudi Gabar misali heybetim biter Fırat Dicle olurdum ayaklarının altına Erirdim Cano Pusuları mayınları İkiyaka’yı Pınarcık’ı Çiçekli’yi Yavi’yi unutur Malabadi olurdum Gözlerinin içine bakarken Ölürdüm Cano Gözlerindeki ışıltıyı Sevdayı Yanıklığı Yiğitliği gördükçe Söğerdim Munzur papatyasını Pervari balını Şifa diye satanlara Cano Söğdükçe anlardım Atıf’ın idamını Mansur’un isyanını Rahmani Baba’nın katlini Ve Ferhat’a dağ deldiren deliliğini Anladıkça Dağlara Dağlara döner haykırırdım Allah Kitap silah çarpsın ki Seni seviyorum Seni seviyorum Cano Hem de Hiç istemediğim kadar Ahmet Yılmaz |
|