Ahmet Kutsi Tecer Şiirleri |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kutsi Tecer ŞiirleriBAŞBAŞA İşte bir vazoda açmış iki gül İşte bir saksıda eşsiz kuşkonmaz Gülleri gördükçe gönlüm bir bülbül Saksıya baktıkça içimde bir haz Dışarda fırtına, uğultu, tipi Odada sessizlik tutulur gibi İşte o da geldi, evin sahibi Oturduk, eskiden konuştuk biraz Dışarda fırtına, tipi Yerler kar İçerde başbaşa iki bahtiyar Onları ısıtan eski bir bahar Dışarda yepyeni bir kış, bir ayaz Ahmet Kutsi Tecer |
10-09-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kutsi Tecer ŞiirleriBESBELLİ Besbelli ölümüm sabahleyindir İlk ışık korkuyla girerken camdan Uzan başucumda perdeyi indir Mum olduğu gibi kalsın akşamdan Sonra koş terlikle haber vermeye "Kiracım bu sabah can verdi" diye Üç beş kişi duysun ve belediye Beni kaldırmaya gelsin odamdan Evden çıkar çıkmaz omuzda tabut Sende eller gibi adımı unut Kapımı birkaç gün için açık tut Eşyam bakakalsın diye arkamdan Ahmet Kutsi Tecer |
10-09-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kutsi Tecer ŞiirleriÇINGIRAK Bir gün parmaklığa elin varmadan, Bir titreyiş gibi çalar çıngırak Mevsimler geçtikten sonra aradan, Bu ses beni bir gün çağırsın, bırak Kumluktan serperken dallar başına, Geç hızla, merdiven gelir karşına, Eşikten atlarken ayak taşına, Bu sesler içimde yer etsin, bırak İt, işte önünde kapım, aralık, Oda bıraktığın gün kadar ılık, Bir ince su sesi gibi lık, lık, lık, Gönlünden nedamet boşansın, bırak Ahmet Kutsi Tecer |
10-09-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kutsi Tecer ŞiirleriKEREM Ne zaman düşünsem sizi titrerim, Yaslı dağlar, yüzü gülmeyen dağlar! Bu dağlar içinde bir yer var derim, Orada kaybolan bir ses var, ağlar Neden hiç çıkmıyor içimden bu ses Tipi, çığ, fırtınaDonar her nefes, Yine bu ses ağlar, işitmez herkes, Beni kıvrandırır, inletir, yakar Hey bu dağlar yalçın, karanlık, derin! Ne bir geçit verir ne sıcak bir in Gün battığı zaman sarp tepelerin Üstünden bir kartal geçer, o kadar |
10-09-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kutsi Tecer ŞiirleriNERDESİN? Geceleyin bir ses böler uykumu İçim ürpermeyle dolar; Nerdesin? Arıyorum yıllar var ki ben onu, Aşıkıyım beni çağıran sesin Gün olur sürüyüp beni derbeder, Bu ses rüzgarlara karışıp gider Gün olur peşimden yürür beraber Ansızın haykırır bana: Nerdesin? Bütün sevgileri atıp içimden, Varlığımı yalnız ona verdim ben; Elverir ki bir gün bana derinden, Ta derinden bir gün bana "gel" dersin Ahmet Kutsi Tecer |
10-09-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kutsi Tecer ŞiirleriO DÖNMEDEN ÖNCE Geceleyin benden ayrılır ruhum, Dönünceye kadar açık kalır cam Uyanık, başımın ucunda bir mum, Beklerim, beklerim böyle her akşam Bilmesem de nereye gidiyor ruhum, Bütün gece sessiz, eriyip de mum, Sabah olduğunu çok biliyorum; Biliyorum, bu bir sonsuz helecan Besbelli bir ömür böyle sürecek, O öyle uçarı, ben böyle ürkek; Bir gün ya bilerek, ya bilmeyerek, O dönmeden önce camı kapayacağım Ahmet Kudsi Tecer |
10-09-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kutsi Tecer ŞiirleriORDA BİR KÖY VAR UZAKTA Orda bir köy var, uzakta O köy bizim köyümüzdür Gezmesek de, tozmasak da O köy bizim köyümüzdür Orda bir ev var, uzakta O ev bizim evimizdir Yatmasak da, kalkmasak da O ev bizim evimizdir Orda bir ses var, uzakta O ses bizim sesimizdir Duymasak da, tınmasak da O ses bizim sesimizdir Orda bir dağ var, uzakta O dağ bizim dağımızdır İnmesek de, çıkmasak da O dağ bizim dağımızdır Orda bir yol var, uzakta O yol bizim yolumuzdur Dönmesek de, varmasak da O yol bizim yolumuzdur Ahmet Kutsi Tecer |
10-09-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kutsi Tecer ŞiirleriRÜZGAR GÜLÜ Her yandan duyarım bir gül kokusu, Meltemle dağıtır uzak bahçeler Günbatısı, poyraz ve gündoğusu, Cenup rüzgârları ruhumu çeler Bilmem ki nerede bu gizli bahar? Nereden bu ıtri alıyor rüzgâr? İklimler dışında bir iklim mi var? Ne fecir bir şey der, ne şafak söyler Gün olur çağırır beni her ufuk, Sevdalar eline başlar yolculuk, Elinde bir rüzgârgülü, bir çocuk, Durmadan yüzüme bakarak üfler Ahmet Kutsi Tecer |
10-09-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Kutsi Tecer ŞiirleriSELAM OLSUN Selâm olsun bizden güzel dünyaya Bahçelerde hâlâ güller açar mı? Selâm olsun sonsuz güneşe, aya, Işıklar, gölgeler suda oynar mı? Hepsi güzeldir kar, tipi, fırtına Günlerin geçişi ardı ardına Hasretiz bir kanat şakırtısına Mavi gökte kuşlar yine uçar mı? Uzak, çok uzağız şimdi ışıktan, Çocuk sesinden, gül ve sarmaşıktan, Dönmeyen gemiler olduk açıktan, Adımızı soran, arayan var mı? Ahmet Kutsi Tecer |
|