Acıya Dokunur Yüreğim (Emrullah Emin) |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acıya Dokunur Yüreğim (Emrullah Emin)Sisli cam ardında güneşim Gölgem acıyla akar ırmakta Uzun suskunluklar esaretimi çaldı Kime sitem etsem ona mahkum Kimden geçip gitsem onda kalan Kendine aykırı ıssızlık Kendi sesine aşina şölen İçinden çıkamayınca dışında kalan İçinde kalınca mekansız kalan Benim diyeceğim tek şey hiçliğim Bana ait olmayan tebessüm aksi Ağlamak gerekli burada çocukça hesapsız / kuralsız / aynasız Şöyle sert bir hareketle bakmak Ve birazda gitmek sırtında sayıklama Oysa olmaz bütün bu ışımalar Orta yerinde hayatın bir oyun Ortada bir oyun -ortaoyun- İşte ilk sahnem Kim silerse gözyaşımı aynamı ona vereceğim oyunlarımı / acılarımı / ıssızlığımı Beni kim anlarsa onunla gideceğim Kimi anlarsam onunla öleceğim Peki benim için ölmesini kimden isteyeceğim Öyle çok işim varki henüz gölgemin resmini çizemedim Henüz sisli camdan güneşime değmedim Irmağını geçmedim acının Unutarak yaşadım yapmam gerekenleri Unutulmayı umarak geçtim başağrılarımı Öyle çok işim varki henüz başa dönemedim Kerpic yazgımın gözlerinden öpemedim Ağlamak gerek burada Söz tüketen aynaya ne kalmışsa İkinci sahnem Kim benden bilirse acılarını uçurum çiçeğimi ona vereceğim Görkemli endişelerimi felaketimi Işıklı tennuremi ona vereceğim Peki benim için yanmasını kimden isteyeceğim Sisli cam ardında güneşim battı Irmağımı kuruttu temasım Ağlayanı kovmak lazım buradan Yetmez ki şiirime çöl olduğu Veda sahnem Kim gözyaşımı silerse ellerimi ona vereceğim son temasımı / gayretimi / ümidimi Peki benim için ağlamasını kimden isteyeceğim Emrullah Emin |
|