&Quot; Anılar Koğuşu &Quot; |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
&Quot; Anılar Koğuşu &Quot;/ Hiç niyetim yoktu hicran mevsimimin sonbaharinda, nüfusu gönüllü aşk mahkûmları olan, sığındığım küskün sevdalılar barınağındaki anılar koğuşumdan çıkmaya / Soğuk, önü kışa mahkûm, yüzü soluk bu günlerde s/aklandığım hatıralar çıkardı açığa kavruldum hazırlıksız anılarımın kuru ayazında çırılçıplak savunmasız bahtımın karasıyla Aykırı günahlarımdan arta kalan benliğimle kalmıştım da hissiz, sönmüş şömine başında hayatın sabır tesbihini çekiyordum ard-arda içi boş mumya misali b/akarak ait olamadığım asude tabloya Hâlbuki nede güzel örtmüştü Kasım gölgesinde üşüdüğüm sevdaları bu sonbaharda, hâlbuki kaldıkça yıllanmış şarap misali değere biniyordu yarım yamalak hayallerim, sarılıyordum üşümemek için sıkıca Ağırlığında ezildiğim, omuzlarımda ki günah heybesi alnıma gölgesi vuran kader gıyabında cilvesi, karışınca umudun mavileri düşkırıklığında siyaha o vakit eflatun merdivenlerde hedefsiz yolculuk başlıyor süreçiz ucube göçe Uyuyan zehirli bir yılan hışmında ki öfkem yoldaşımdı birtek, sol yanimdan aldığım her nefesi umut mavisine uğurlayan yalnızlar rıhtımında Yanmıyorum haşa Anmıyorum asla ! Hesabı da kapattım vicdan ile ne alacagım var nede vereceğim, el elde, baş başda / insanın verseler eline kalemi silgiyi, yeniden siler-yazar belkide bahtında ki yazgıyı / Paklandım günlerce tevbe havuzunda yıkanıp da aşkın kirli sularında bulaştığım leke/ler/den Sabrın gölgesinde, huzur gölündeyim şimdi Artık; Kuş gibi hafifim, gagasında yem taşıyan Ceylan gibi yüregim avcılardan sek sek kaçan gözlerimde belirsiz olsa da sönük parıltı görenler anlıyor aşk''tan olduğumu alacaklı Hakkımı almadan veda etmeyeceğim sana ey aşk; boşuna çirkin emelinle zafer bayrağı sallama yüzümüdeki izlerinde boşuna oynama benimle ikinci perde oyunları birinci perde de düştün sen sahneden aynı zamanda vadesi dolmuş hayallerimden d/ört Kasım gözlerimi huzurla / Nar-ı Çiçek |
|