|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
canbaba, yoksulluğumu, öalüyorum, şiirleri |
![]() |
Canbaba Şiirleri- Ben Yoksulluğumu Öalüyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canbaba Şiirleri- Ben Yoksulluğumu ÖalüyorumBEN YOKSULLUĞUMU ÖZLÜYORUM Umut ekmek arası bir düş ![]() Hayat verecek bir iksir gibi seni düşünmek ve hissetmek ![]() Ve soluksuz bir rüya gibimsin gecemde ![]() Unutulmuş seslerimle bir köşede bir esintiye teslim olurdu güzelliğin ![]() Yaranmaya geç kalmış sevgide sıramı savardım sevmelerde, sıramı savardım düş kurup ![]() Bakışlarımızla ödeşirdik saygı sanırdık utanmaları ![]() Yüz kızarmalarına yenik düşerdi yüreklerdeki sevdalar ![]() Ben örfümü özlüyorum ![]() Bütün yüzlerin gülmediği gecikmiş bir ayrılık gecikmiş bir sabır yabanıl dağ kuşları yüreğinde ürkek ve tedirgin ![]() Yitirmelerinden belli baharlarını ![]() Kırılmış bir dal ucu arar konmaya kendi yalnızlığına ![]() Hani lepiska saçları çocukluğunun karşılıksız sevgilerden çıkardın yoluma ![]() Yaşlandığımızı bilmezdik zaman içinde ölümler çoğalırdı farkında olmadan ![]() içlerinde sevgi taşıyan bağışlayan sözler gülümserdi dudaklarda ![]() Ben senin feri kaçmış mavi gözlerini görmesem de renksiz bir sevginin ışığı vuruyordu gözüme ![]() Ölümsüz dokunuşlardı iki okyanus mavisi gözlere ![]() Sessizdi eller ![]() Çocuk hırçınlığında ve susmayan ağıtlarda büyüyen bir geleceği taşırdık sevgimizle suladığımız yüreklerimizde ![]() Ben çocukluk aşkımı özlüyorum Ne arabam vardı ne villam yatım eskiden ![]() Ayakta kalmaktı yaşamak ölüme ayak sürüyüp ![]() Sıkımı askerlerimi öldürecek biri halkımı düşman belleyecek ![]() Cezası ölümdü be yapanın ![]() Hangi devlet niye astınız mı derdi ![]() Onurumuz vardı be eskiden ![]() Aslına dönsün be ne varsa bir rüyadan uyanır gibi ![]() Varsın hep yoksulluğa yüreğini aralasın yaşam Komşu gözlerin kem bakışlarında bile bir mutluluk vardı be Beyazlar yamalıydı, çatılar çaresiz ![]() Ne perişanlıklar damlardı yağmurla Bir anamın şefkati vardı kardeşlerimin güler yüzü ![]() Ben gecekondumu, ben yoksulluğumu özlüyorum ![]() Ahmet Canbaba |
![]() |
![]() |
|