Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alakasını, ile, kesenler, mazi

Mazi İle Alakasını Kesenler

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mazi İle Alakasını Kesenler

Mazi ile Alakasını Kesenler
Hamdullah Suphi Tanrıöver'in tek parti hükümetinin Maarif Vekilliği'ni yaptığı yıllarda yabancı bir heyete Süleymaniye Camii'ni gezdirdikten sonra misafirlerin Kanuni Sultan Süleyman 'ın türbesini ziyaret etmek istediklerini
Memleketteki bütün türbeler 30111925 tarih ve 677 sayılı kanunla kapatıldığı için Hamdullah Suphi'nin bu yabancı misafirlere kaçamak cevaplar verdiğini fakat sonunda: "Bir müddet mazi ile alakamızı kesmek istedik Onun için türbeleri kapattık" diyerek gerçeği açıklamak zorunda kaldığını Misafirlerin "Ciddi mi söylüyorsunuz?" diye hayretler içinde kalıp ardından da oldukça ibretli bir şekilde:
Tarihi olmayan milletler tarih huzurunda esatir ve efsane " uydurarak kendilerini tatmin ederler Sizin ise büyük bir tarihiniz var Bu tarihi yapanların türbelerini nasıl kapatıyorsunuz?" diyerek Hamdullah Suphi'yi yerin dibine batırdıklarını (170)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com