Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gaz, ideal, kimya, yasası

Kimya İdeal Gaz Yasası

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kimya İdeal Gaz Yasası

İdeal gaz yasası, sadece teoride olan ideal gazların durumları hakkında denklemler sağlayan bir yasadır Bir miktar gazın durumu; basıncı, hacmi ve sıcaklığına göre belli olur Bu denklem aşağıdaki gibidir:

P paskal olarak basınç,

V kübik metre olarak hacim,

n gazın mol sayısı,

R gaz sabiti (83145 J/(mol K))

T de Kelvin olarak sıcaklıktır

İdeal gaz sabiti (R), kullanılan birimlere göre değişir Yukarda verilen değer (83145), SI birimleri için, yani paskal-kübik metre-molar-kelvin için hesaplanmıştır

İdeal gaz yasası, en çok monatomik gazlar için geçerlidir ve yüksek sıcaklık, alçak basınçlarda daha iyi sonuçlar verir Bu formül, her gaz molekülünün boyutunu ya da moleküller arası bağları dikkate almadığından, bunları da dikkate alan van der Waals denklemi daha iyi sonuçlar verir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com