Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abbasi, abdullah'a, düşünmek, nasihatname, oğlu, siyaseti, siyasi, tahir'den, veziri, yeniden

Siyasi Nasihatname - (Abbasi Veziri Tahir'den Oğlu Abdullah'a - Siyaseti Yeniden Düşünmek 3)

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Siyasi Nasihatname - (Abbasi Veziri Tahir'den Oğlu Abdullah'a - Siyaseti Yeniden Düşünmek 3)

“Tahir b Hüseyin din dünya yönetim rey ve siyaset işleri ile devlet ve tebaanın ıslahı devlet başkanının muhafazası halifelere itaat ve hilafetin dört dörtlük olabilmesiyle ilgili ne varsa hepsini hakkıyla yazmış ve tavsiye etmiştir
Abbasi Halifesi Memûn v 218 833
“Akli siyaset hakkında gördüğüm en güzel metin budur
İbn Haldûn v 808 1406
Bu çalışma Abbasi veziri Tahir b Hüseyinin v 207 822 Rakka ve Mısır valisi olan oğlu Abdullaha v 230 844 yazdığı mektup çerçevesinde gelişen bazı metinleri konu edinmektedir “İdarecinin sahip olması gereken olumlu nitelikler ile idaresini dayandırması öngörülen temel dini ahlaki ilkeleri” ele alan siyasi nasihatname literatürünün ilk örneklerinden birisi olan bu mektup 18 yüzyıl Osmanlı Devleti şeyhülislamlarından Damadzade Ebul Hayr Ahmed Efendi tarafından Arapça olarak şerh edilerek III Ahmed dönemi sadrazamı Nişancı Mehmed Paşaya takdim edilmiştir Bu şerh ilmiye mensubu Mehmed Selim Efendi tarafından aynı dönemde Osmanlı Türkçesine tercüme edilmiştir
Elinizdeki çalışma mektuba telif şerh ve tercüme vesilesiyle müdahil olan şahısların hayat hikayeleri ile mektubun muhtevasını tahlil eden bazı değerlendirmelerden müteşekkil bir giriş bölümü ile mektubun şerh ve tercümesinin muhtelif yazma ve matbu eserlerle mukayeseli olarak tahkikli neşirlerinden oluşmaktadır
Mektubun kaleme alındığı 206 821 yılı İslam dünyasında değişik ilimlere ait telif eserlerin ortaya çıkmaya başladığı teşekkül dönemine denk geldiğinden bu mektubun kendisinden sonraki İslam siyaset düşüncesi literatürünü derinden etkileyen bir “kurucu metin” olarak görülmesi mümkündür

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
10,55 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com