|
|
Konu Araçları |
anlamı, sıkıntı, sözlük, tanımı |
Sıkıntı Nedir - Sıkıntı Ne Demek - Sıkıntı Sözlük Anlamı Nedir - Sıkıntı Tanımı |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıkıntı Nedir - Sıkıntı Ne Demek - Sıkıntı Sözlük Anlamı Nedir - Sıkıntı TanımıSıkıntı Nedir - Sıkıntı Ne Demek - Sıkıntı Sözlük Anlamı Nedir - Sıkıntı Tanımı Sıkıntı Nedir - Sıkıntı Ne Demek - Sıkıntı Sözlük Anlamı Nedir - Sıkıntı Tanımı sıkıntı isim 1 İşsizlik, tekdüzelik, bezginlik vb sebeplerden doğan ruhsal yorgunluk, cefa, eziyet: "İçinin sıkıntısını mümkün mertebe gizlemeye çalışarak, dereden tepeden konuşarak oyalandı"- P Safa 2 Bir bozukluğun, karışıklığın sebep olduğu etkili ve sürekli yorgunluk, mihnet: "Sıkıntı ve ızdırapla sağa sola döndüm"- A Gündüz 3 Yokluk ve parasızlığın yol açtığı geçim darlığı: "İhtiyarın bir para sıkıntısı içinde olduğunu o söylemeden ben keşfetmiştim"- S F Abasıyanık 4 Bulunmama durumu: "Bu kış yine, kok kömürü sıkıntısı baş gösterecekmiş"- H Taner 5 mecaz Sorun, mesele, sendrom, problem: "Atatürk öldüğü zaman Türkiye'nin ufak tefek sıkıntılar dışında hiçbir büyük problemi yoktu"- B Felek Atasözü, deyim ve birleşik fiiller sıkıntı basmak sıkıntı çekmek sıkıntıda olmak sıkıntısı olmak sıkıntı vermek sıkıntıya düşmek sıkıntıya gelememek Birleşik Sözler can sıkıntısı geçim sıkıntısı |
|