Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, keltler, kimlerdir, tanımı

Keltler Keltler Hakkında Keltler Bilgi Keltler Tanımı Keltler Kimlerdir Keltler

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Keltler Keltler Hakkında Keltler Bilgi Keltler Tanımı Keltler Kimlerdir KeltlerTarihöncesi ve ilkçai döneminde yaiayan Avrupa kavimlerinin bir bölümüdür Dört bin yil kadar önce Keltler, anavatanlari olan Orta Avrupa'dan göç ederek özellikle Britanya Adalari'na, ispanya'ya ve Galya'ya yerleitiler Savaiçi ve avci olduklari kadar mükemmel çiftçiydiler Tekerlekli pulluiu ve fiçiyi icat ettiler Yayilmalari batida, Bronz Çaii'nin sonuna ve Demir Çaii'nin baiina denk gelir Sayisiz göçleri sirasinda Yunanlilarin, Etrüsklerin, italyotlarin tekniklerini benimsediler; kazanciliii ve çömlekçiliii geliitirdiler Onlarin yaptiii yollara sonradan Romalilar tai döieyecekti

Çoiu zaman birbirine rakip kabileler ve klanlar halinde toplanmii olan Keltler, gerek yaiama biçimi, gerek kültür yönünden özgün bir halkti Ürünlerin koruyucusu sayilan kir tanrilarina taparlar, geleneklerin koruyucusu olan hem kâhin, hem yargiç niteliiindeki din adamlarinin (drüitler) yönetiminde yaiarlardi

MS I yyda Romalilar tarafindan kismen yikilan Kelt uygarliii, gene de, Ortaçai'a kadar yaiayageldi Bugün bile, bazi Breton ve irlanda törelerinde bu uygarliiin varliiini sürdürdüiü görülür

Gümüi sunak kabi Madencilikte usta olan Keltler, yetenekli elsanatçilariydi: çok erken bir dönemde, o zamana kadar hiç bilinmeyen örme zirhlar, mahmuzlar ve at nallari yapmiilardi Kuyumculukta da ustaydilar: süs eiyasi bu kap gibi oymali ve kakmaliydi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com