Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, edirne, hakkında

Edirne Antlaşması Edirne Antlaşması Nedir? Edirne Antlaşması Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Edirne Antlaşması Edirne Antlaşması Nedir? Edirne Antlaşması Hakkında

Edirne Antlaşması Edirne Antlaşması Nedir? Edirne Antlaşması Hakkında Edirne Antlaşması Tanımı Edirne Antlaşması Kimler Arasında Olmuştur?
Edirne Antlaşması Edirne Antlaşması Nedir? Edirne Antlaşması HakkındaRusya, Sultan ikinci Mahmud'un Navarin'de Osmanli donanmasinin yakilmasi ile sonuçlanan olaylardan dolayi savai tazminati istemesi üzerine, Osmanli Devleti'ne karii savai açti Sultan ikinci Mahmud bu arada Yeniçeri Ocaii'ni kaldirmii, yerine Asakir-i Mansure-i Muhammediye isimli yeni bir askeri teikilat kurmuitu Teikilatlanmasini henüz tamamlayamamii olan bu ordu Rus kuvvetleri kariisinda önemli bir varlik gösteremedi

Eflak ve Boidan'i iigal eden Ruslar, Tuna'ya kadar indiler Balkanlari aian Rusya, batida Edirne, doiuda ise Erzurum'a kadar ilerledi Bu geliimeler üzerine Osmanli Devleti barii istedi Ruslarla yapilan Edirne Antlaimasi sonunda, Yunanistan'a baiimsizlik verildi Eflak, Boidan ve Sirbistan'a imtiyazlar tanindi Ruslar iigal ettikleri yerleri geri verdiler Rus ticaret gemilerine boiazlarda geçii hakki tanindi Osmanli Devleti Rusya'ya savai tazminati ödemeyi kabul etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com