Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, hakkında, segedin, tanımı

Segedin Antlaşması Segedin Antlaşması Hakkında Segedin Antlaşması Tanımı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Segedin Antlaşması Segedin Antlaşması Hakkında Segedin Antlaşması Tanımı

Segedin Antlaşması Segedin Antlaşması Hakkında Segedin Antlaşması Tanımı Segedin Antlaşması
Segedin Antlaşması Segedin Antlaşması Hakkında Segedin Antlaşması Tanımı Haçli kuvvetleri kazanilan her baiari sonrasi daha da güçlü ve kuvvetli ittifaklar yaparak, Osmanli Devleti'ne saldirmaya devam etti Sirp, Eflak, Erdel, Macar kuvvetleri ilerlemeye devam ediyordu Nii yakinlarinda yeniden büyük bir kayip verildi Haçli birlikleri Filibe'ye kadar geldiler Ancak soiuklarin iiddetlenmesi ilerlemelerine engel olduBalkanlarda ardi ardina uiranilan yenilgiler, Osmanli Devleti'ni zor duruma soktu

Bizans'in Avrupa'da tahrikleri devam ediyordu Bu iartlarda her ne pahasina olursa olsun anlaimaktan baika çikar yol yoktu Sultan ikinci Murad, barii için giriiimlerde bulunarak, 12 Haziran 1444'de Segedin Barii Antlaimasi'nin yapilmasini sailadi Bariiin devamli olmasini sailamak için de antlaimaya taraf olan krallarin yemin vermesi iart koiulmuitu Bu antlaima ile Osmanlilar Balkanlar'da bir rahatlama sailayarak, yeniden toparlanmak için zaman kazanmiilardi Ayrica ilk defa bir sinir kavrami ortaya çikmii ve Tuna nehri belirleyici olmuitur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com