Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilim, bilimi, dalları, faydalanır, nelerden, tarih, tarihin, yararlandığı

Tarih Bilimi Nelerden Faydalanır,Tarih Bilimi,Tarihin Yararlandığı Bilim Dalları

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarih Bilimi Nelerden Faydalanır,Tarih Bilimi,Tarihin Yararlandığı Bilim Dalları

Tarihin yararlandığı bilimler

1) Arkeoloji:Özellikle yazının olmadığı dönemlerdeki koşullar hakkında bilgi sağlamasıyla tarihçilerin yararlandığı bilimdir

2) Antropoloji:Toplumların ırk yapılarını inceler

3) İktisat:Ekonomik olayların kanunlarını ortaya koyan iktisat bilimi geçmişteki olayların iktisadi sebeplerinin anlaşılması konusunda tarihçilere ışık tutar

4) Filololoji: dil bilimidirEski kaynakların çevrilmesi ve incelenmesi konularında tarih bilimine yardımcı olur

5) Nümizmatik:Eski paraları inceler

6) Heraldik:Mühürleri inceler

7) Felsefe:Tarihteki olaylarda dönemin felsefesini bilmek ve düşünce yapısını öğrenmek tarihçinin olayları daha derin anlayabilmesini sağlar

8) Epigrafi:Taş ve mermer kitabelerin üstündeki yazıları inceler

9) Kronoloji:Tarihi olayların zaman içerisindeki yerini belirleyen, sıralayan ve düzenleyen bilimdir

10) Sosyoloji:Toplumu incelemesiyel tarihi olaylardaki toplumların özelliklerinin bilinmesi konusunda tarih bilimine yardımcı olur

11) Etnografya:Toplumn örf, adet ve geleneklerini inceler

12)Paleografya: Eski yazıları inceleyen bilim dalıdırYazılı kaynakların anlamlaştırılması bağlamında tarihçilerin faydalandığı bir bilimdir

13) Coğrafya: Tarihçi olayları daha iyi anlamak için geçtiği yeri bilmek zorundadırO yerin dağlarını, nehirlerini, toprak özelliklerini vb gibi bilgileri ona coğrafya bilimi verir

14) Diplomasi: Resmi belgeleri inceleyen ve sınıflandırark tarihçiye yardımcı olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com