Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşmaydı, geçersiz, hukuken, sevr

Sevr Neden Hukuken Geçersiz Bir Antlaşmaydı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Devleti'nin Doğu Trakya, Boğazlar ve hatta İstanbul üzerindeki egemenliği sona ermiş Ege Bölgesi'nin yönetimi Yunanistan'a geçmiştir; burası 5 yıl sonra tümden Yunanistan'a ait olacaktır Doğu Anadolu elden gitmiştir Kısaca Sevr, Osmanlı Devleti'nin hayat hakkına son vermiş, Osmanlı Devleti'ni tamamen bağımlı bir hale getirmişti
TBMM'nin Sevr Barışı'na tepkisi çok sert olmuş, TBMM böyle bir antlaşmayı tanımadığını ilan etmiştir Ayrıca Sevr'i imzalayanları da vatan haini saymıştır Bu antlaşma Anadolu genelinde ulusal bilincin artmasına neden olmuştur
Bunu yanında Sevr'in diğer bir özelliği, yürürlüğe girmemesidir Aynı Ayastefanos Antlaşması'nda olduğu gibi Çünkü bir antlaşmanın yürürlüğe girmesi Parlamento'nun onayına bağlıydı Osmanlı Parlamentosu dağılmıştı Bundan dolayı Sevr Osmanlı Hukuku açısından da geçersizdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com