Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fevayidü'l, kiber

Fevayidü'l Kiber

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fevayidü'l Kiber



Fevayidü'l Kiber

Doğu Türk yazı dilinin üçüncü merhalesini teşkil eden Çağatay yazı dilinin en büyük temsilcisi Ali Şir Nevayi''nin, çeşitli alanlarda sayısı otuzu aşan eserleriyle Türk dili ve edebiyatının gelişmesinde önemli bir rolü olmuştur Çağatay yazı dilinin hüküm sürdüğü bölgelerde Farsçanın çok büyük bir etkisi vardı Yazarlar, şairler eserlerini genellikle Farsça olarak yazıyorlardı Nevayi, Türk dilini Farsça''nın hakimiyetinden kurtarmak ve Türk dilini yüksek bir edebiyat dili haline getirmekle kalmamış, gerek Anadolu''da gerekse Anadolu dışında bir çok şairi etkilemiş ve sevilerek okunmuştur Türkiye ve Türkiye dışında çeşitli kütüphanelerde eserlerinin birçok nüshalarının bulunması bunun en büyük delilidir Bu eserler içinde divanlarının çok önemli bir yeri vardır-Önal Kaya-(Önsözden)

170x240

Ciltsiz

1 Hamur

Çevirmen : -


Ürünün Resimleri:








Piyasa Fiyatı - 09092012
3,88 TL

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.