Ege Piyazı Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ege Piyazı Salatalar & Mezeler & SoslarEge piyazı Ege piyazı Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 60 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 250 gram kuru fasulye 120 gram kırmızı soğan 5 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı hardal 100 ml sebze suyu 1 diş sarmısak 250 gram kiraz domates 1/2 demet maydanoz 250 gram beyaz peynir 80 gram siyah zeytin 6 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suda ıslatın Ertesi gün bol tuzlu suda ve hafif ateşte 45 dk haşlayın Oluşan köpükleri alın Soğanları soyun ver mink küblere doğrayın Sirkeyi, hardal ve sebze suyu ile karıştırın Tuz, karabiber ve döğülmüş sarmısak ile tatlandırın İçine soğanları katıp karıştırın Fasulyeleri süzün ve sıcakken, hazırladığınız sosla karıştırın, ılınmaya bırakın Domatesleri dörder parçaya kesin, maydanozu yapraklarını saplarından ayırın ve kıyın Beyaz peyniri küb şeklinde kesin, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın Hepsini fasulyelere katın en son zeytinyağını ekleyip karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın |
|