Enginarlı Salata Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Salata Salatalar & Mezeler & SoslarEnginarlı salata Enginarlı salata Salatalar & Mezeler & Soslar İlgili içerik Sebzelerin kralı: Enginar Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 3 diş sarmısak 1 yemek kaşığı ince kıyılmış biberiye 18 yemek kaşığı zeytinyağı 100 gram yeşil salata 1 kutu enginar kalbi konserve 3 dilim tost ekmeği 50 gram ayçiçeği çekirdeği içi 100 gram körpe ıspanak yaprağı 3-4 sap fesleğen 3 adet yeşil limon tuz karabiber tozşeker Hazırlanışı: 1 adet yeşil limonun kabuğunu ince ince rendeleyin ve hepsinin suyunu sıkın 6 yemek kaşığı limon suyunu, limon kabuğu rendesi, tuz, karabiber, 1 tutam toz şeker, 1 diş ezilmiş sarmısak, biberiye, 100 ml su ve 12 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın Enginarları ince ince dilimleyin ve hazırladığınız sosa katıp karıştırın 30 dakika sosu çekmesi için bekletin Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp küb şeklinde doğrayın Tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırın Ekmekleri yağda kızartın Kalan sarmısakları sıkıp ekmeklere katın Ayçiçeği çekirdeklerini kalan yağda pembeleştirin Yeşil salatayı ayıklayıp yıkayın Yapraklarını koparıp körpelerini 3 cm genişliğinde parçalara kesin Ispanağı ayıklayıp yıkayın, fesleğen yapraklarını saplarından ayırın Ispanak ve fesleğen yapraklarını ufalayın Salata, ıspanak ve yeşillikleri karıştırın Enginarları biraz sos ile birlikte bir servis tabağına alın Yeşillikli karışımı sos ile karıştırıp, enginarların üzerine koyun Son olarak salatanın üzerine kıtır ekmek ve ayçiçeği çekirdeklerini serpin |
|