Meyvalı Andiv Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyvalı Andiv Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarMeyvalı andiv salatası Meyvalı andiv salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 50 gram iç fındık 4 adet pembe greyfurt 4 adet portakal 50 gram kırmızı üzüm 3 adet andiv 1 adet göbek salata 1 yemek kaşığı sirke tuz Diyet için Bol su içeriği ile iyi bir dijestif sebze olan andive düşük kalorisinden dolayı diyetlerinizde rahatlıkla yer verebilirsiniz 100 gramı 10 kalori içeren andiv, özellikle salatalarda bol bol kullanılır Hazırlanışı: Fındıkları 200ø ısıtılmış fırında 6-8 dakika kavurup kıyın Greyfurt ve portakalların kabuklarını soyup filetosunu çıkarın Diğer yandan çıkan suyu bir kaseye alın Üzümleri yıkayın, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın 2 andivin kök kısmını ince kesip alın Uzunlamasına dörde bölüp dilimleyin Göbek salatayı doğrayın Salata sosu için greyfurt ve portakal suyunu, fındık yağı, sirke ve tuz ile karıştırın Portakal, greyfurt ve üzümü salata sosuna katın Göbek salata ve andivleri servis tabağına alıp üzerine meyvalı salata sosunu dökün Kavurduğunuz fındıkları serpip servis yapın |
|