Sıcak Kayın Mantarı Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıcak Kayın Mantarı Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarSıcak kayın mantarı salatası Sıcak kayın mantarı salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram kayın mantarı 80 gram arpacık soğanı 1 diş sarmısak 20 gram margarin 30 gram kabak çekirdeği içi 2 adet taze soğan 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı fındık yağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Un, yumurtalar, tuz ve zeytinyağını yoğurup bir hamur elde edin Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin Arpacık soğanlarını soyup küb doğrayın Mantarları temizleyip biraz una bulayın, bir kabın içindeki suda çalkalayın ve havlu üstünde süzdürülmeye bırakın Sonra küçük küçük doğrayıp yarısını iki yemek kaşığı margarinde kavurun Arpacık soğanını ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın Suyunu çekene kadar pişirip 15 dakika soğutun Krem peynir, parmesan ve 1 yumurta sarısı ile karıştırıp hindistancevizi, tuz ve karabiberle tatlandırın Hamurdan 10 adet 9 cm çapında daireler açın Dairelerin yarısına hazırladığınız içten koyun Kenarlara çırpılmış yumurta sarısı sürüp boş yarıyı için üzerine kapatıp yapıştırın Unlanmış bir tepsiye yerleştirin, üstlerinin kurumaması için folyo ile kapatın Bol tuzlu kaynar suda yaklaşık 5 dakika haşlayın Dışarı alıp süzdürün Garnitür için kalan kayın mantarları kalan margarinde 5 dakika kavurun Hindistancevizi ile tatlandırıp mantının yanında servis yapın |
|