Yumurtalı Kuşkonmaz Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Kuşkonmaz Salatası Salatalar & Mezeler & Soslaryumurtalı kuşkonmaz salatası yumurtalı kuşkonmaz salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 70 dakika 2 kişilik Malzemeler: 500 gram kuşkonmaz 3 adet yumurta 30 gram kıyılmış badem 15 ml sirke 75 ml zeytinyağı 15 gram şeker 10 gram tereyağı 1 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Yumurtaları 8 dakika katı kaynatın, soğuk sudan geçirin Soyun ve irice doğrayın Maydanozu ince kıyın, bademlerin 2/3sini havanda dövün, kalan bademleri yağsız tavada kavurun Yumurtaları dikkatlice maydanoz, dövülmüş badem, sirke, yağ, tuz ve karabiber ile karıştırın Üstü kapalı olarak 30 dakika dinlendirin Bu arada kuşkonmazları uç kısmının hemen altından soyun, alttaki sert kısmını kesin Geniş bir tencerede su, tuz, şeker ve tereyağını kaynatın Kuşkonmazları orta ateşte ağzı kapalı olarak 6-8 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alın Kuşkonmazları 6-8 dakika daha suda tutun Bir kevgir yardımıyla çıkartıp süzün Isıtılmış tabağa yerleştirip 2 kaşık yumurta karışımı ve kavrulmuş bademlerle süsleyin Ayrı bir kapta kalan yumurtalarla servis yapın |
|