|
|
Konu Araçları |
kuşkonmaz, mezeler, salatalar, salatası4 or 6, soslar |
Kuşkonmaz Salatası4/6 Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmaz Salatası4/6 Salatalar & Mezeler & SoslarKuşkonmaz salatası Kuşkonmaz salatası4/6 Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 60 dk 4-6 kişilik Malzemeler: Salata için: 500 gram küçük taze patates 1 kilogram konserve beyaz koşkonmaz 2 adet havuç 1/2 adet kereviz 2 adet pırasa 8 yemek kaşığı sıvıyağ 1/2 yemek kaşığı tozşeker 1/2 demet dereotu 5 yemek kaşığı elma sirkesi beyaz karabiber tuz sos için: 250 ml sıvıyağ 1 tatlı kaşığı köri 2 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı limon suyu 1/2 tatlı kaşığı hardal 150 gram yağsız yoğurt Hazırlanışı: Sos için 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın Köriyi koyup çevirin ve hemen kalan soğuk yağ ile karıştırın Yumurta sarısını tuz, limon suyu ve hardal ile çırpın Körili yağı ilk önce damla damla sonra yavaş yavaş akıtarak el mikseriyle mayonez oluşana kadar çırpın Yoğurdu katın, gerekiyorsa tuz koyup soğumaya bırakın Salata için patatesleri kabukları ile haşlayın, soğuk suya tutup soyup dilimleyin tuz ile tatlandırın Kuşkonmazın suyunu bir kaba süzün ve 2-3 cm uzunluğunda verev parçalara kesin Sebzeleri küblere doğrayın Pırasayı bir kenara ayırın Kuşkonmaz suyuna tuz ve şeker karıştırın Havuç ve kerevizleri 2 dakika pişirin, pırasayı ilave edip 1 dakika sonra ateşten alın Süzgeç yardımıyla suyunu süzün Sirke, tuz, beyaz karabiber ve sıvı yağ ile bir sos hazırlayın Hazırladığınız sosun yarısında patatesleri, yarısında kuşkonmazları ayrı ayrı dikkatlice karıştırın Sebzeden 2 yemek kaşığı ayırıp kalanını patateslere karıştırın 10 dakika bekletin Dereotunu ayıklayın Patates ve kuşkonmazları bir servis kabına dizin Her kata körili sostan koyun Sebzeler ve dereotu ile süsleyip hemen servis yapın |
|