Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTere salatalı kuşkonmaz sufle Tere salatalı kuşkonmaz sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 12 kişilik Malzemeler: 2 kilogram orta kalınlıkta beyaz kuşkonmaz 200 gram tereyağı 8 adet yumurta 2 tatlı kaşığı tozşeker tuz 3-4 demet tere 8 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı tozşeker 8 yemek kaşığı sıvıyağ 8 yemek kaşığı zeytinyağı 60 adet ayıklanmış ve pişmiş karides beyaz karabiber Hazırlanışı: Kuşkonmazları soyun uçların en iyilerinden 12 tanesini 5 cm uzunluğunda kesin ve nemli bir beze sarın Kalan kuşkonmazları iri parçalara bölün ve 175 gr tereyağı, tuz ve şeker ile ağzı kapalı olarak orta ateşe 8-10 dakika pişirin 3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu bir kaba ayırın Kuşkonmazları kalan suyla püre haline getirin ve ezerek süzgeçten geçirin Fırını 180ø ısıtın 12 adet oval veya yuvarlak ısıya dayanıklı porselen kalıbı (1/8'er lt'lik) kalan tereyağı ile yağlayın Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın Ayırdığınız 3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu biraz ısıtın Yumurta sarıları ile kuşkonmaz suyunu koyuca bir kıvam alana ve köpük köpük olana kadar çırpın Yumurta aklarını kar haline getirin İlk önce yumurta sarısını sonra yumurta karını kuşkonmaz püresine katın Karışımı kalıplara doldurun Aralıklı olarak derince fırın tepsisine dizin Tepsiye kalıpların kenar hizalarının 1 cm altına gelecek kadar kaynar su koyun Fırının alttan ikinci rafında 20-25 dakika pişirin 5 dakikada söndürdüğünüz fırında bekletin Daha sonra kalıpları dikkatlice tepsiden alın ve soğumaya bırakın 12 adet kuşkonmaz ucunu az miktarda tuzlu suda dirice pişirin Salata için tereyi yıkayın ve kurutun Sirke, hardal, tuz, şeker, beyaz karabiber, sıvı yağ ve zeytinyağını çırpın Kuşkonmaz uçlarını uzunlamasına ikiye kesin ve mutfak kağıdı üzerine koyun Kalıpları kısa bir süre sıcak suya oturtun, bıçakla kenarlarını ayırıp tabaklara boşaltın Her birinin üzerine 2'şer kuşkonmaz ucu koyun Tereleri hazırladığınız sosa batırıp suflenin etrafına yerleştirin Her birine 5 adet ayıklanmış karides koyun Kalan sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın |
|