Salatalık Soslu Balık |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalık Soslu BalıkSalatalık soslu balık Salatalık soslu balık Hazırlama süresi 35 dakika 2 kişilik Malzemeler: 2 adet salatalık 1 adet soğan 30 gram margarin 1 yemek kaşığı köri 2 yemek kaşığı süt kreması 400 gram dondurulmuş balık fileto 1 yemek kaşığı un 1 fincan hazır patates püresi 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Salatalıkları soyun, uzunlamasına ikiye bölün, kaşıkla çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin Küb şeklinde doğradığınız soğanları 10gr margarinle pembeleştirin Salatalıkları katıp hafif pişirin, köri ekin, « su bardağı su ilave edin Süt kremasını katıp karıştırın Tuz, karabiber ile tatlandırın 15-20dk ağzı kapalı olarak pişirin Bu arada balık filetoları donmuş haldeyken tuzlayın, karabiberleyin Limon suyu ile ıslatıp una bulayın Kalan yağı tavada kızdırın Balıkların her iki taraflarını kızartın Hazır püreyi paketinde tarif edildiği şekilde hazırlayın Salatalıklara gerekiyorsa tekrar tuz biber ekleyin Kıyılmış dereotu ile serpiştirin Balık ve püre ile birlikte tabaklara alın |
|