![]() |
Salatalıklı Somon Mus |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salatalıklı Somon MusSalatalıklı somon mus Salatalıklı somon mus Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 3 yaprak jelatin 100 gram beyaz turp 2 tatlı kaşığı limon suyu 350 gram füme somon 250 ml ![]() 400 gram salatalık 75 gram havyar sıvı yağ maydanoz tuz Hazırlanışı: Jelatini soğuk suda ıslatın ![]() ![]() 70 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jelatini biraz sıkın ve hafif ateşte eritip, balık püresine katın, tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yapmadan önce salatalığı soyun, ince dilimlere kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıpları kısa bir süre sıcak suya oturtup musu keskin bir bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından ayırın ![]() ![]() Kenarlara salatalık dilimleri, rende turp ve maydanoz yapraklarını koyun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|