Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağlıdır, doğar, kuvveti, nelere, sürtünme

Sürtünme Kuvveti Nedir, Nasıl Doğar, Nelere Bağlıdır?

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eğik düzlemde yoldan kayıp, kuvvetten kazanç vardır
Eğik düzlem üzerinde bulunan bir cismin hareketi eğim açısına bağlıdır Eğim açısı büyüdükçe, cisim daha kolay hareket eder Eğim açısı küçüldükçe hareket güçleşirEğik düzlemde kuvvetin yüke oranı ;eğik düzlemin yüksekliğinin ,eğik düzlemin uzunluğuna oranına eşittir
Kuvvet=F
Eğik düzlemin uzunluğu=L
Eğik düzlemin yüksekliği=h
Yük=P ;olarak alınırsa
FL=Ph eşitliği eğik düzlemde uygulanan kuvvetin ve eğik düzlemin uzunluğunun Ph kadar iş yaptığını ifade ederKısacası eğik düzlemde işten kazanç olmaz ;kuvvetten kazanç vardır ve kuvvet bu verilere bağlıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com