Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alanlarıaseton, aseton, dimetil, işe, keton, kullanım, yararaseton

Aseton (Dimetil Keton) Ne İşe Yarar?Aseton (Dimetil Keton) Kullanım Alanları-Aseton

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aseton (Dimetil Keton) Ne İşe Yarar?Aseton (Dimetil Keton) Kullanım Alanları-Aseton

Aseton (Dimetil Keton): En basit ketondur Renksiz, kolay uçucu, KN: 56,5 oC bir sıvıdır Kanda eser miktarda, hastaların idrarlarında önemli miktarda bulunur Organik maddeler için iyi bir çözücüdür Bu nedenle boyar maddelerin hazırlanmasında çözücü olarak kullanılır Nitro selüloz, asetil selüloz ve başka plastikleri eritir Ojeleri çıkarır Su alkol ve eterle her oranda karışır Molekül parçalanmadan aseton yükseltgenmez Bu nedenle asetaldehit gibi indirgen değildir Soluk mavi bir alev ile yanar
Sanayide kalsiyum asetatın ısıtılmasından ya da propilenden yola çıkılarak hazırlanır Ayrıca odunun damıtma ürününde %0,5 oranında bulunur Damıtılarak ayrılır
Aseton; etil alkol ve asetaldehitte olduğu gibi iyodoform tepkimesi verir
3 mol asetonun sülfürik asit katalizinde kondenzasyonu sonucunda aromatik bir madde olan mezitilen oluşturur
Aseton, epoksi reçinelerin üretimi için gerekli olan bisfenol-A eldesinde kullanılır

aseton üretimi ,iyodoform eldesi ,dimetil keton ,iyodoform ,keton ne demek ,aseton eldesi, iyodoform tepkimesi,idrarda keton eser, idrarda eser ne demek ,keton eser ,asetondan iyodoform eldesi, asetonun eldesi, idrarda keton ,aseton ve su nasıl ayrılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com