Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asitlik, deneyin, kimyasallar, kullanılan, tayini, tayininde, unda, yapımı

Unda Asitlik Tayini - Unda Asitlik Tayininde Kullanılan Kimyasallar Ve Deneyin Yapımı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Unda Asitlik Tayini - Unda Asitlik Tayininde Kullanılan Kimyasallar Ve Deneyin Yapımı

01 Kullanılan Kimyasallar

%3' lük Fenolftalein belirteç çözeltisi (% 95 lik etil alkolde hazırlanmış)

0,1 N ayarlı sodyum hidroksit çözeltisi (NaOH )

Etil alkol, % 67'lik (nötrleştirilmiş)

02 Deneyin Yapılışı

Un örneğinden 10 g bir erlene tartılır Son hacim 50 mL olacak şeklide üzerine 20 °C deki % 67 lik etil alkol eklenir Erlenin ağzı kapatılarak kuvvetli bir şekilde manyetik karıştırıcı veya sallayıcı kullanılarak yaklaşık 30 dakika karıştırılır Elde edilen çözelti süzgeç kağıdından süzülür Süzüntüden 25 mL alınarak üzerine 2-3 damla % 3 lük fenolftalein damlatılarak büretteki ayarlı NaOH çözeltisi ile pembe renk gözleninceye kadar titrasyona devam edilir Gözlenen pembe renk 30 saniye süre ile kalıcı olmalıdır

03 Hesaplamalar

%A = (V x N x100 x SF) /m

N = Ayarlanan NaOH derişimi

V = Ayarlı NaOH için harcanan hacim mL

m = Alınan örnek miktarı g

SF = Örnek üzerine 50 mL çözelti eklendi ve bu çözeltiden 25 mL alndığı için seyreltme faktörü 50/25= 2 dir

04Kullanılan Malzemeler

Fenolftalein

Etil Alkol

Sodyum Hidroksit

Analitik terazi

Damlalık

Balonjoje

Erlen

Büret

Mezur

Süzgeç kağıdı
Manyetik Karıştırıcı

Teflon Manyetik Balık

unda asitlik tayini ,unda asitlik ,asitlik tayini, unda serbest asitlik tayini ,asitik tayin cihazı ,unda asitlik analizi ,,unda serbest asitlik serbest asitlik tayini ,unda asitlik derecesi tayini ,makarnada asitlik derecesi tayini ,unda asitlik tayını ,,asitlik derecesi unda asitlik tayin ,unda toplam bakteriu,nun asitliği

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com