Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyt, dualar, duaları, ehli, ehlibeytimiz, ehlibeytten, nelerdir

Ehli Beyt Duaları - Ehli Beyt Duaları Nelerdir? Ehlibeytimiz - Ehlibeytten Dualar

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ehli Beyt Duaları - Ehli Beyt Duaları Nelerdir? Ehlibeytimiz - Ehlibeytten Dualar

Ehli Beyt Duaları
Ehli Beyt Duaları - Ehli Beyt Duaları Nelerdir? Ehlibeytimiz - Ehlibeytten DualarEhli Beyt Duaları Nelerdir?
Ehlibeytimiz - Ehlibeytten Dualar

HZ MEHDİ (AS)’DAN

(Allah zuhurunu acil etsin)

Allah’ım! Bize, sana itaatte başarı, günahlardan kaçış inayet et;
doğru niyet ve saygın olanı tanıma kabiliyeti ihsan et

Bizi hidayetle, doğru yolda sebatla yücelt;
dilimizi, doğru ve hikmetli sözlerle güçlendir;
kalbimizi, ilim ve marifetle doldur,
karnımızı, haram şüpheli şeylerden arıt;
elimizi, zulüm ve hırsızlıktan uzaklaştır;
gözlerimizi, günah ve hıyanetten koru;
kulaklarımızı, boş sözlere ve gıybete kapat

Alimlerimize, dünyaya düşkün olmama ve hayırseverlik;
öğrencilere, ciddiyet ve rağbet;
dinleyenlere, hakka uymayı ve öğüt almayı lütfet

Müslümanların, hastalarına şifa ve rahatlık ver;
ölülerimize şefkat ve rahmetinle lütufta bulun

Yaşlılarımıza, vakar ve gönül rahatlığı;
gençlere, hakka dönüş ve tövbe;
kadınlara, haya ve iffet;
zenginlere, alçakgönüllülük ve cömertlik;
fakirlere, sabır ve kanaat;
savaşçılara, zafer ve galibiyet;
esirlere, kurtuluş ve esenlik;
hükümdarlara, adalet ve şefkat;
halka, insaf ve güzel geçinmeyi nasip et

Hacıların, ziyaretçilerin, yol azıklarını ve geçimliklerini bereketli kıl
Onlara farz kıldığın hac ve umreyi yerine getirmelerini sağla

Ey merhametlilerin en merhametlisi, lütuf ve rahmetinle dualarımızı kabul buyur!

Allah’ın Karşısında Hakirliğini İtiraf Etme Hakkındaki Duası

Rabbim! Günahlarım beni susturmuş; söyleyecek bir sözüm, ileri sürecek bir hüccetim (mazeretim) kalmamış Sıkıntılarımın esiri, amellerimin rehini olmuşum Hatalarım arasında bocalayıp durmaktayım Orta yolu şaşırmış, öylece kalakalmışım Bulunduğum yer; hor ve zelil günahkârların, sana karşı cür’etkâr olan bedbahtların ve vaadini küçümseyen yazıkların yeridir Münezzehsin sen! Hangi cür’etle sana karşı geldim?! Neye aldanarak kendimi tehlikeye

Allah’a Israr Etme Hakkındaki Duası

Ey ne yerde ve ne de gökte kendisine hiçbir şey gizli kalmayan Allah! Kendi yarattığın, nasıl sana gizli kalabilir ki ey Tanrım?! Kendi yaptığının sayısını, nasıl bilmezsin ki?! Kendi yönettiğin, nasıl senden gizlenebilir ki?! Hayatı senin rızkına bağlı olan, nasıl senden kaçabilir ki?! Senin mülkünden başka gidecek bir yeri olmayan, nasıl senden kurtulabilir ki?! (Her türlü eksiklikten) Münezzehsin sen! Yaratıklarının senden en çok korkanı, seni en iyi

Allah’a Yalvarıp Yakarma ve Boyun Eğme Hakkındaki Duası

Tanrım! Bana olan ihsanının güzelliği, nimetlerinin bolluğu, bağışlarının çokluğu karşısında ve benden esirgemediğin rahmetin, bana tamamladığın nimetin için sana hamdederim ve sen hamda lâyıksın Gerçekten de şükründen âciz olduğum nimetler vermişsin bana Eğer senin bana yönelik ihsanın ve bol nimetlerin olmasaydı, (kendi çabamla) ne nasibimi elde edebilir, ne nefsimi ıslah etmeyi başarabilirdim Ne var ki, ben istemeden sen ihsanda bulundun; tüm işlerde

Allah’tan Korkma Hakkındaki Duası

Allah’ım! Sen beni eksiksiz özürsüz yarattın; çocuktum, büyüttün ve yeterli miktarda rızk verdin bana Allah’ım! Ben, indirdiğin ve kendisiyle kullarını müjdelediğin Kitabında şöyle buyurduğunu gördüm: “Ey kendi aleyhlerinde haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin; Allah bütün günahları bağışlar” (Zümer, 53) (Allah’ım!) Geçmişte benden vuku bulan kötülükleri biliyorsun, hem de benden daha iyi Amel

Düşmanların Hilelerine Karşı Okuduğu Dua

Tanrım! Sen bana doğru yolu gösterdin, ben boş şeylerle uğraştım Sen bana öğüt verdin, ben taş yürekli oldum Sen bana güzel nimetler verdin, ben sana karşı geldim Sonra, yaptığın iyilikleri bana tanıtınca onları tanıyıp bağışlamanı diledim, bağışladın Ardından tekrar kötü işlerime geri döndüm, onları örttün O hâlde, hamd sana özgüdür, ey Tanrım! Düşünmeden helâk vadilerine atıldım, yok olma koyaklarına girdim O vadilerde kahırlarınla

Kurban Bayramı ve Cuma Günü Okuduğu Dua

Allah’ım! Bu, kutlu ve mübarek bir gündür Yeryüzünün dört bir yanında Müslümanlar bu günde bir araya toplanmış, biri rahmetini dilemekte, biri nimetini istemekte, biri ödülünü aramakta, biri azabından korkmakta Ve sen, onların neye muhtaç olduğunu daha iyi bilirsin Şu hâlde, cömertliğine, keremine ve isteğimin sana kolay oluşuna dayanarak senden, Muhammed ve Âline salât etmeni istiyorum Ey (yüce) Allah! Ey Rabbimiz! Mülk de, hamd da sana aittir; senden

Arefe Günü Okuduğu Dua

Hamd, âlemlerin rabbi Allah’ındır Allah’ım, hamd senindir; ey gökleri ve geri yaratan; ululuk ve ikram sahibi; rablerin Rabbi; her tapılanın Tanrısı; her yaratılanın yaratıcısı ve her şeyin varisi Hiçbir şey O’nun gibi değildir; hiçbir şeyin bilgisi O’na gizli kalmaz; O her şeyi kuşatmış, her şey üzerinde gözeticidir Sensin Allah; senden başka ilah yok Teksin, benzerin yok; birsin, eşin yok Sensin Allah; senden başka ilah yok Cömertsin, cömertlik sana

Ramazan Bayramı ve Cuma Günü Okuduğu Dua

Ey kulların acımadığı kimseye acıyan! Ey kentlerin kabul etmediği kimseyi kabul eden! Ey kendisine muhtaç olanları küçültmeyen! Ey sürekli kendisinden bir şeyler isteyenleri nasipsiz bırakmayan! Ey kendisine doğru kılavuzluk edenleri reddetmeyen! Ey ithaf olunan küçük şeyi de kabul buyuran! Ey hoşnutluğunu kazanmak için yapılan az ameli de ödüllendiren! Ey az amele büyük karşılık veren! Ey kendisine yaklaşana yaklaşan! Ey kendisinden yüz çevireni kendisine

Ramazan Ayıyla Vedalaştığında Okuduğu Dua

Allah’ım! Ey (nimet verdiği kimselerden) karşılık beklemeyen! Ey hiçbir zaman bağışta bulunduğuna pişman olmayan! Ve ey kuluna, ameline eşit olarak karşılık vermeyen! Nimetin avanstır; affın lütuftur; cezalandırman adalettir; öngördüğün hayırdır Verdiğin zaman, bağışını başa kakmakla bulandırmazsın; esirgediğin (vermediğin) zaman, esirgemen zulüm değildir Şükredene, şükrü sen ilham ettiğin hâlde, karşılık verirsin; hamdedene, hamdı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com