![]() |
Hz .Muhammed (Sav) Dilinden Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz .Muhammed (Sav) Dilinden DualarHz ![]() Hz ![]() PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ ![]() ![]() ![]() ![]() 1)Allah’ım! Sapıklığa düşmekten veya düşürülmekten ayağımın kaymasından veya kaydırılmasından zulmetmekten veya zulme uğramaktan cehalete düşmekten veya cahil bırakılmaktan sana sığınırım ![]() Tirmîzî (3/152) ; İbni Mâce (2/336) 2) Allah’ım! Doğu ve batının arasını uzaklaştırdığın gibi beni de günahlarımdan uzaklaştır ![]() ![]() ![]() Buharî (1/181) ; Müslim (1/419) 3) Rabbimiz olan Allah'ım! Sana hamdederek seni tüm noksanlıklardan tenzih ederim ![]() ![]() Buharî (1/99) ; Müslim (1/350) 4) Allah'ım! Günahlarımın hepsini küçüğünü ve büyüğünü ilkini ve sonunu gizlisini ve aşikârını bağışla ![]() Müslim (1/350) 5) Allah'ım! Gazabından rızana cezalandırmandan affına senden yine sana sığınırım ![]() ![]() ![]() Müslim(1/532) 6) Allah'ım! Beni bağışla ve bana merhamet et ![]() ![]() ![]() İbni Mâce (1/148 ) 7) Allah'ım! Kabir azabından sana sığınırım ![]() ![]() ![]() ![]() Buharî (2/202); Müslim (1/412) 8) Allah'ım! Yaptığım ve yapacağım gizli ve aşikâr işlediğim israf ettiğim ve benden daha iyi bildiğin günahlarımı bağışla ![]() ![]() ![]() Müslim (1/534) 9) Allah'ım Seni zikretmek sana şükretmek ve sana güzelce ibadet etmek için bana yardım et ![]() Ebû Davud (2/86); Nesâi (3/53) 10) Allah'ım! Cimrilikten sana sığınırım korkaklıktan sana sığınırım çok yaşlanarak (elden ayaktan düşmekten) sana sığınırım dünya fitnesi ve kabir azabından sana sığınırım ![]() Buharî (Bkz:Fethu’l-Bâri (6/35) 11) Allah'ım! Gayb ilminle ve yaratma kudretinle hayatın benim için hayırlı olduğunu bildiğin müddetçe beni yaşat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nesâi (4/54-55) 12) Allah'ım! Senden faydalı bir ilim temiz bir rızık ve makbul bir amel dilerim ![]() Zâdü’l-Meâd (2/375) 13) Yüzümü hakka yönelerek gökleri ve yeri yaratana çevirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslim (1/534) 14) Allah'ım! Hamd sanadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buharî (Bkz:Fethu’l-Bâri (3/3); Müslim |
![]() |
![]() |
|