Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dış, efendimizin, kıyafetleri, peygamber

Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri nelerdir
Peygamber Efendimizin Kıyafetleri

Eşa's b Süleyn (ra) anlatıyor:
"Bana halam anlattı Ona da amcası anlatmış Halamın amcası demişti ki: Bir gün Medine sokaklarında izarımı sürüyerek yürüyordum Bu sırada arkamdan bir ses işittim: "İzarını yukarı kaldır Zira izarın yerde sürünmemesi, onun daha temiz kalmasını ve uzun müddet dayanmasını sağlar" diyordu Arkama dönüp baktığımda bu sözleri söyleyenin Resulullah Efendimiz olduğunu gördüm"
Seleme b El-Ekva'dan (ra):
"Hz Osman, uzunluğu bacaklarının yarısına kadar ulaşan bir izar giyer ve "Arkadaşımın (sahibi), yani Resulullah (sav)'ın izarları da aynen böyleydi" derdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-08-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Peygamber Efendimizin Dış Görünüşü Nasıldı

Peygamber Efendimiz’in (asm) dış görünüşü nasıldır?

Hz Ali (ra) Peygamber Efendimiz'i anlatırken O’nu (asm) şöyle tavsif ederdi:
Ne aşırı derecede uzun, ne de iç içe girmişçesine kısa idi; O, bulunduğu topluluğun orta boylusu idi
Saçları, ne kıvırcık ne de dümdüzdü; hafifçe dalgalı idi
Tombul yüzlü ve yumru yanaklı değildi; yüzünde hafif bir değirmilik vardı Mübarek yüzlerinin rengi kırmızıya çalar şekilde beyazdı
Gözleri siyah; kirpikleri sık ve uzundu
Kemiklerinin eklem yerleri ile omuz başları iri yapılı idi
Vücudu tüysüz olup, göğsünden göbeğine doğru inen ince bir tüy şeridi vardı
El ve ayak parmakları kalınca idi
Yürürken, meyilli ve engebeli bir yerde yürürcesine ayaklarını sertçe kaldırırlar (sürümezler) ve adımlarını genişçe atarlardı
Bir kimseye baktıkları zaman, yalnızca başlarını çevirerek değil, bütün vücudları ile o tarafa yönelirlerdi
Sırtında kürekleri arasında “Nübüvvet Mührü” vardı Bu O’nun (asm), peygamberler zincirinin son halkası oluşunun nişanesi idi
O (asm) insanların en cömert gönüllüsü, en doğru sözlüsü, en yumuşak tabiatlisi ve en arkadaş canlısı idi
Kendilerini ansızın görenler, O’nun (asm) heybeti karşısında sarsıntı geçirirler; fakat üstün vasıflarını bilerek sohbetinde bulunanlar ise, O’nu (asm) her şeyden çok severlerdi
O’nun (asm) üstünlüklerini ve güzelliklerini tanıtmaya çalışan kimse: “Ben gerek O’ndan (asm) önce, gerek O’ndan (asm) sonra, O’nun (asm) gibi birisini görmedim,” demek suretiyle, O’nu (asm) tanıtma hususundaki aczini ve yetersizliğini itiraf ederdi
Allah'ın salat ve selamı O’nun (asm) üzerine olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com