![]() |
Hz Muhammedin Dedesinin Vefatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Muhammedin Dedesinin VefatıHz Muhammedin Dedesinin Vefatı Hz Muhammedin Dedesinin Vefatı hz muhammedin dedesinin ölümü, peygamberimizin dedesinin vefatı HZ MUHAMMED (S ![]() ![]() Yaşı epeyce ilerlemiş bulunan Abdûlmuttâlib, bir gün anîden rahatsızlandı ![]() ![]() O, artık bir başka âleme göçün yakında başlayacağını anlamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun için bütün oğullarını çağırttı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Abbas? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamza var ![]() ![]() ![]() ![]() Ebû Tâlib! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bununla beraber, Abdûlmuttâlib, onun da görüşünü almayı ihmâl etmedi ![]() ![]() Sevgili Peygamberimiz, dedesinin sorusuna haliyle cevap verdi ![]() ![]() ![]() Abdûlmuttâlib de, tercihinde isabet ettiğine sevindi ![]() ![]() ![]() ![]() Efendimizin kendisine karşı teveccühünden oldukça mütehassis olan Ebû Tâlib, gözleri dolu dolu, babasına şu cevabı verdi: "Sen hiç merak etme babacığım! ![]() ![]() Bu asil konuşmadan, Abdûlmuttâlib fazlasıyla memnun oldu ve gözleri sevinç gözyaşlarıyla doldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yakalandığı rahatsızlıktan kurtulamayan Abdûlmuttâlib, torununun neşesine, sevgisine, tebessümüne doyamadan dünyaya gözlerini 80 yaşını aşkın bir ihtiyar olarak kapadı ![]() Tarih: Milâdî, 578 ![]() ![]() Mekke Çarşısı, Abdûlmuttâlib'in vefatı dolayısıyla günlerce kapalı tutuldu ![]() ![]() ![]() Peygamberimizin Gözyaşları Sevgili Peygamberimiz, dedesini kaybetmekten derin üzüntü duydu ![]() ![]() Dedesinin cenazesi ve defni sırasında Peygamberimiz, gözyaşlarını tutamadı; bazan hıçkırarak, bazan da sessiz sedasız ağladı ![]() Seneler sonra bir gün kendilerine, dedesinin ölümünü hatırlayıp hatırlamadığı sorulduğunda, "Evet, hatırlıyorum! Ben, o sırada sekiz yaşında bulunuyordum ![]() ![]() Peygamber Efendimizin saadetli ömrünün ik sekiz senelik bölümü, İşte böyle acılarla, üzüntü ve kederlerle dolu geçmişti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|