|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
arkadaşını, beraberce, cennete, girinislami, hikayeler |
![]() |
'Arkadaşını Al, Beraberce Cennete Girinislam-İ Hikayeler ' |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Arkadaşını Al, Beraberce Cennete Girinislam-İ Hikayeler 'Hz ![]() ![]() ![]() 'arkadaşını Al, Beraberce Cennete Girinİslam-i Hikayeler 'Resûlüllah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ümmetimden iki kişi Allâh'ın huzuruna gelirler ![]() Birisi, -Yâ Rab, benim bunda hakkım var; hakkımı bundan al, bana ver, der ![]() Allah Teâlâ da ötekine, - Hakkını ver, buyurur ![]() Adam, -Yâ Rab, bende sevap nâmına bir şey kalmadı, der ![]() Cenâb-ı Hakk, -Baksana, bu adamın sevabı kalmadı, ne dersin? buyurur ![]() Adamcağız, - O halde benim günahlarımdan alsın, der ![]() Resûlüllah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Allah Teâlâ hak sahibine, -Başını kaldır ve cennete bak, buyurur ![]() Adamcağız, - Yâ Rab, inci ile işlenmiş, gümüşten ve altından köşkler görüyorum ![]() ![]() Allah Teâlâ, -Bunlar, bana ücretini verenler içindir, buyurur ![]() Adamcağız, -Bunların hakkını kim ödeyebilir? der ![]() Hz ![]() -Sen istersen bunlara sahip olabilirsin, buyurur ![]() Adam, -Nasıl olur, yâ Rab? deyince, Cenâb-ı Hakk, -Hakkını bu adama bağışlamakla, buyurur ![]() Adam, -O halde ben bunu affettim, der ![]() Allahü zû'l-Celâl hazretleri de, -Arkadaşını al, beraberce cennete girin, buyurur ![]() Sonra Resûlüllah (s ![]() ![]() ![]() 'Allah'tan korkun, Allah'tan korkun ve siz de kendi aranızı düzeltin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|