Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
böceğin, hikayeler, islami, rızkı

Böceğin Rızkı İslam-İ Hikayeler

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Böceğin Rızkı İslam-İ Hikayeler

Hazret-i Süleymân (as) bir gün, deniz kenârında oturmuşlar idi Bir karıncanın geldiğini gördü Ağzında bir yeşil yaprak tutardı Deniz kenârına ulaşdı Sudan bir kurbağa çıkdı O yaprağı karıncadan alıp, denize döndü Karınca geri döndü
Böceğin Rızkı İslam-i HikayelerKarıncadan sordular ki,
- Bunun hikmeti nedir
Karınca cevâb verdi ki,
-Bu deryânın ortasında, Allahü Sübhânehü ve teâlâ hazretleri bir taş halk etmişdir O taşın içinde bir böcek halk etmişdir Beni onun rızkına sebeb etmişdir Ben her gün o nesneyi, ona yetecek kadar rızkı getiririm Deniz kenârına ulaşdırırım Allahü teâlâ hazretlerinin, kurbağa sûretinde yaratdığı bir meleği o rızkı benden alır, o böceğe verir O böcek, Allahü tebâreke ve teâlâ hazretlerinin kudreti ile, fasîh dil ile söyler ki;
-Sübhânallah ki, beni halk etdi, deniz ortasında ve taş arasında bana mekân verdi Benim rızkımı unutmadı İlâhî, ümmet-i Muhammedi ümîdsiz etme!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com