![]() |
Ramazan Ayı Ve Oruç Hakkında - Ramazan Ayı Ve Oruç İle İlgili Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Ayı Ve Oruç Hakkında - Ramazan Ayı Ve Oruç İle İlgili HikayelerRamazan Ayı ve Oruç Hakkında - Ramazan Ayı ve Oruç İle İlgili Hikayeler Ramazan Ayı ve Oruç Hakkında - Ramazan Ayı ve Oruç İle İlgili Hikayeler Ramazan Ayı ve Oruç İle İlgili Hikayeler Cehennem Korkusu ve Sıcak Günde Oruç Haccac ve adamları Mekke ile Medine arasında yolculuk yaparken bir suyun başında mola verdiler ![]() Sofra kurulunca; Haccac etrafa bakın fakir birisi varsa getirin beraber yiyelim dedi ![]() ![]() ![]() Haccac: -Gel beraber yemek yiyelim, dedi ![]() Adam yemem diyerek Haccac’ın teklifini reddetti cevaba şaşıran Haccac sebebini sorunca: -Beni senin sofrandan daha iyi ![]() ![]() -Nereye çağırdılar? Deyince adam: -Allah’ın misafirliğine çağırdılar ![]() Haccac böyle sıcak günde oruç mu tutuyorsun? Deyince adam şöyle cevap verdi: -Evet, bu sıcak günde oruç tutuyorum ki kıyamet gününün sıcaklığından kurtulayım, dedi ![]() Gıybet Dinledim Orucum Bozuldu Allah dostlarının orucu akşama kadar sadece aç kalmak değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün oruçlu iken yanında Hindistan sultanı çekiştirilip, gıybeti yapılınca; Dıhlevi hazretleri; “Eyvah orucum bozuldu” dedi ![]() Yanındakiler; “ama efendim gıybet yapan siz değildiniz” deyince; “Gıybeti yapan da dinleyende ortaktır ![]() ![]() Ramazan ayının ilk günlerindeydi ![]() ![]() “Muhterem Efendim! Bu gece vakti bu bahçede niçin gezinip durursunuz?” diye sordu ![]() O da; “Allah Teala bilir ama bu bayramı burada geçireceğiz ![]() Şimdiden kendime yer hazırlıyorum ![]() ![]() Hanımı bunu işitince üzüldü; “Niçin böyle söyleyip yüreğimizi yakıyorsunuz ![]() ![]() Nasuhi hazretleri; “Takdir-i İlahi böyledir ![]() ![]() Aradan günler geçti ![]() ![]() Muhammed Nasuhi Hazretlerinin talebelerinden Şami Ahmed Efendi, vefat edeceği gün hocasını ziyaret etti ![]() ![]() Şami Ahmed Efendi ona; “Efendim biraz az oruç tutup ilaç kullanırsanız rahatsızlığınız iyileşebilir ![]() Nasuhi Efendi; “Oğlum! Cenab-ı Hakk’ın inayetiyle otuz senedir farzları değil nafileleri dahi noksan yapmadım ![]() ![]() ![]() Muhammed Nasuhi hazretleri vefat ettikleri gün ikindi namazından sonra hizmetinde olan dervişlere; “Bu gece Cüneyt-i Bağdadi, Abdülkadir-i Geylanı, Molla Hünkar Celaleddın, Maruf-i Kerhı, Seyyid Yahya Şirvan, Sultan Şaban-ı Veli ve Hocam Ali Atvel hazretleri teşrif buyuracaklardır ![]() ![]() “İftar vaktinde Derviş İbrahim, Nasuhı hazretlerinin yanından odanın kapısına varıp iki lokma ekmek yedi ![]() “Hu” diye seslendi ![]() |
![]() |
![]() |
|