Oruç Mesajları Sözleri - Oruç Mesajları İle İlgili Güzel Sözler |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oruç Mesajları Sözleri - Oruç Mesajları İle İlgili Güzel SözlerOruç Mesajları Sözleri - Oruç Mesajları İle İlgili Güzel SözlerOruç Mesajları Sözleri Oruç Mesajları Sözleri - Oruç Mesajları İle İlgili Güzel Sözler Oruç Mesajları Oruç Mesajları Ve Güzel Sözleri ♥ SözlerHer bir iyilik için on mislinden yedi yüz misline kadar karşılık olabilir, fakat oruç başkadır Çünkü oruç benim içindir ve onun ecrini ben vereceğim ♥ Bizim orucumuzla ehl-i kitabın orucu arasında hudut, sahur yemeğidir (Müslim, 6, 60) ♥ Kim iman ederek ve sevabını Allah’tan umarak ramazan orucunu tutarsa önceki günahları affedilir ♥ Ramazan’da orucunu tutup da Şevval’den de altı gün tutan kimse bütün sene oruç tutmuş gibidir (R Salihin, 1259) ♥ Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki; oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur: Allah der ki: Ağzı kokan şu kul şehvetini, yemesini, içmesini benim için terkediyor Madem ki sırf benim için oruç tutmuş, o orucun ecrini ben veririm ♥ islam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah”tan başka ilah olmadığına ve Muhammed”in O”nun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe”ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak Tirmizi, İman 3, (2612) ♥ Oruçlu için birisi iftar ettiği vakit, öteki Rabbi ile karşılaştığı vakit olmak üzere iki sevinç vardır ♥ Oruç bir kalkandır ♥ Oruç sabrın yarısıdır ♥ Oruçlu iken vefat etmiş kimseye Allah kıyamete kadar oruç tutmuş sevabı yazar ♥ Oruç tutun, sıhhat bulasınız ♥ Oruçlunun uykusu ibadettir ♥ Cennet’in bir kapısı var, adına “Reyyan” derler, oradan ancak oruçlular girebilir ♥ Yemekten ve içmekten kesilmek oruç değildir Oruç, çirkin söz söylemekten, kötü temastan, nefsin boyunduruğundan kurtulmak ve fena hareketlerden sakınmaktır ♥ Yalanla, gıybetle zedelenmeyen oruç, fenalıklara siperdirOruçlu olan bir kimse, bir müminin aleyhinde dedikodu ve ona eziyet etmedikçe, iftar edinceye kadar ibadettedir ♥ Oruç Tutmak Ruhu temizle şmanı genişletir ♥ oruç her müslümanın iman ayıdır ♥ Oruç “Ey iman edenler! Sizden evvelkilere yazıldığı gibi, size de oruç yazıldı Umulur ki, Allah’ın emrini tutup, vikayesine gi-resiniz (Farz olan oruç) sayılı günlerdedir Sizden kim o günlerde hasta yahut sefer üzere olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar Oruca gücü yetmeyenler de, bir yoksul doyumu fidye verirler Bununla beraber kim gönülden gelerek bir hayır yaparsa, işte bu, onun için daha hayırlıdır Oruç tutmanız sizin hakkınızda daha hayırlıdır, bilirseniz (O sayılı günler) Ramazan ayıdır ki, Kur’ân o ayda insanlara hidâyet rehberi, doğru yolun ve hak ile bâtılı ayırd eden hükümlerin nice açık delilleri olarak indirilmiştir Öyleyse sizden kim, o aya erişirse, onda oruç tutsun Kim de hasta olur, yahut bir sefer hâlinde bulunursa tutamadığı günler sayısınca tutarak kaza etsin Allah sizin için kolaylık diler, güçlük dilemez Bu da o sayıyı ikmâl etmeniz, Allah’ı sizi muvaffak kıldığı şeyden dolayı büyük tanımanız içindir Böyle yaparsanız, şükretmiş olursunuz |
|