Görme Engelliler Masör Olacak |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Görme Engelliler Masör OlacakDerneğin Konya şube başkanı Veli Özağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engellilerin çalışma alanlarının çok kısıtlı olduğunu, bu yüzden de istihdam yaratma konusunda yoğun çalıştıklarını söyledi Dünyanın gelişmiş ülkelerinde de benzer sorunlar yaşandığını ifade eden Özağan, ''Bu yüzden kurslar ve eğitim programları düzenleniyor Eğitimlerle meslek sahibi olan görme engelliler, farklı alanlarda çalışabiliyor Japonya'da 30 bin görme engelli masör olarak çalışıyor Bu alan bizim de dikkatimizi çekti ve harekete geçtik'' dedi Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu ile işbirliği yaparak masörlük kursu açtıklarını vurgulayan Özağan, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde bugün başlayan kursun 3 ay süreceğini ve eğitimin yüksek okuldan öğretim üyeleri ve görevlilerince verileceğini bildirdi 120 saat teorik, 120 saat uygulamalı eğitim görecek görme engellilerin kurs sonunda masör olarak çalışabileceğini ifade eden Özağan, ''İlk kursta 10 görme engelli eğitim görecek 3 ay sonra bir kurs daha açacağız Bu kursa da 10 kişi katılacak Yani 6 ayda toplam 20 görme engelli eğitim görecek'' diye konuştu Özağan, kursu bitiren görme engellilerin otel, hamam, spor kulüpleri, turistik tesis ve masaj salonlarında çalışabileceğini belirterek, dernek olarak Konya'da bir masaj salona açmayı da planladıklarını sözlerine ekledi |
|